I gamla Hummelstabaren finns sedan en månad tillbaka blomsterhandeln Glädjens blommor.
Där förverkligar Sofia Einefors sin livsdröm tillsammans med floristen (under utbildning) Felicia Kjellberg och butiksbiträdet Jenny Sjöberg Björklund.
För ett år sedan såg det betydligt mörkare ut för Sofia Einefors:
– Jag gick in i väggen.
Hon jobbade med att leverera blommor till dagligvaruhandeln. Även om hon arbetade med blommor var det något viktigt som fattades. Hon var deltidssjukskriven.
– Jag såg ingen arbetsglädje någonstans, berättar hon.
Då föddes idén om att öppna en egen blomsterhandel.
– Jag kände att om jag skulle göra det så skulle jag göra det nu. Jag fyller 40 nästa år, så varför skulle jag vänta.
För faktum är att drömmen om att öppna en egen blomsterhandel hade funnits hos Sofia Einefors sedan barnsben.
– Jag är nästan född i trädgårdslandet, säger hon och berättar om hur hon som barn lärde sig att uppskatta trädgård och blommor av sin morfar och mormor.
Att den nya blomsterhandeln skulle heta Glädjens blommor föll sig naturligt efter vad som hänt.
– Det här blev ju min glädje.
Nu har hon jobbet 300 meter från hemmet i Hummelsta och två arbetskamrater som uppenbarligen också känner glädje i att komma till jobbet.
– Det bästa med att jobba här är Sofia och Felicia, säger Jenny Sjöberg Björklund.
– Att komma till jobbet känns som att komma till ett andra hem, säger Felicia Kjellberg.
– Ni ska inte tro att ni får löneförhöjning för att ni säger så, skrattar Sofia Einefors.
– Jag har inte skrattat så här mycket som jag gör nu på många år, fortsätter hon.
Glädjens blommor har bara hunnit ha öppet i en månad, men den nyblivna egenföretagaren är säker på att det är en satsning som kommer att bära sig.
– Vi ökar hela tiden och det kommer folk in och handlar längre och längre ifrån.
Hon tror att ryktet sprider sig: dels från mun till mun men förstås också via sociala medier. Skyltningen vid gamla E18, länsväg 515, hjälper också. Det är många potentiella kunder som passerar förbi på vägen.
Inriktningen är att vara så lokal som möjligt.
– Vi har närodlat och svenskt så långt det bara går. Det känns viktigt för oss, säger Sofia Einefors.