Trion består av pianisten Jean-Simon Maurin, basisten Nils Ossman och trummisen Marcus Grufstedt. Gruppen bjuder på jazzstandards med pärlor av Hoagy Carmichael, Ray Charles, Antônio Carlos Jobim och Leonard Bernstein, men även guldkorn ur den svenska jazztraditionen med låtar av Beppe Wolgers, Cornelis Vreeswijk och Rebecka Thörnqvist.

Gotlandsmusikens Jazzgrupp bildades 2008 och ingår i Visby Storband. Trion, som spelar originalmusik och jazzstandards, har spelat i radio och även varit flitiga på teaterscenen på Gotland som musiker och skådespelare. Pianisten Jean-Simon Maurin har gett ut tre skivor i eget namn.

Almaz Yebio är född i Lund och uppvuxen i Skåne, Zambia och Etiopien. Hon sjunger egna låtar blandat med evergreens-favoriter. Hon är sedan 1999 anställd vid Musikhögskolan i Malmö och engageras flitigt som sångerska både på scen och i studio, som körarrangör och körledare.

Kubanen Emilio Estrada inledde sin musikerkarriär som trumpetare och violinist på Havannas största showscener. 1978 reste han till Kiev där han utbildads han till violinist vid Tjajkovskijakademien. Tillbaka till Kuba blev Emilio ledare för stråkarna och solist vid Filharmonin i Havanna. Emilio är en mångsidig musiker, som förutom den klassiska repertoaren även spelar folkmusik, jazz och improviserad musik. Numera bor han i Visby.