Kjell växte upp i Slite på Gotland, yngst av fyra ­bröder. Uppväxten präglades av frihet och äventyr, ofta med hans ständiga följeslagare under barndomen, hunden Ruff. Kjells yrkesliv började i yngre tonåren då han refererade diverse sporthändelser för Gotlands Folkblad, under pseudonymen Grebyn. Under åren har även många av hans insändare publicerats i EP.

Kjell var bra på gymnastik och fick som 16-åring stipendium att studera vid Lillsveds Gymnastikfolkhögskola på Värmdö. Lillsvedstiden avslutades med att Kjell medverkade vid Lingiadens Gymnastikgala på Stockholms Stadion 1949. Gymnaster från hela Norden deltog. Han fick ­hedersuppdraget att gå först i truppen med Sweden-skylten. Under loven från Lillsved tjänstgjorde han som poliselev vid Slite Polisdistrikt. Tanken var att efter Lillsved söka in på GIH, men värnplikten kom emellan.

1950 påbörjade Kjell värnpliktstjänstgöringen vid P1 i Enköping, där han uttogs till plutonchefsskolan. Efter värnplikten arbetade Kjell som polis vid Enköpings Polisdistrikt. I Enköping träffade han sin blivande hustru Inga-Britt Kullander. Så småningom utökades familjen med två barn.

1953–57 arbetade Kjell som bilförsäljare vid Volvo i Enköping, för att där­efter bli försäljningschef för Ford i Enköping. 1959 erbjöds han tjänsten som disponent för Saab i Sala, och snart även för filialerna i Köping, Arboga och Fagersta.

1964 ville Kjell prova något annat och började som säljare på SWEDA, (Svenska Dataregister AB). Därefter har han drivit egna företag samt varit anställd som säljare och marknadschef vid bland annat Turnomatic och Carl ­Liden Vågfabrik, där han även gick in som delägare.

I 60-årsåldern startade han Etikettgrossen, som bl.a har sålt etiketter till livsmedelsbutiker. Det var ett företag han kunde driva hemifrån och även något att göra som pensionär.

2015 blev Kjell änkling. Att förlora sin livskamrat, bli gammal, synskadad och behöva mer och mer hjälp av sina anhöriga tog hårt på Kjells livsgnista. Då var hans företag något som gav innehåll och mening åt tillvaron. Sista tiden bodde Kjell på Björkbacken. Företaget följde med till omvårdnadsboendet, där han var aktiv med kundkontakter in i det sista.