Enligt SVT ska personalen ha informerats om nedläggningen under fredagen, men enligt uppgifterna ska beslutet inte offentliggöras förrän på måndag.

Vissa grät. 24 år har tidningen funnits, nu finns den inte längre. Det är tråkigt så klart, säger en medarbetare till SVT.

Beslutet uppges innebära att den återstående nyhetsredaktionen och säljavdelningen förlorar sina jobb, medan syskonsajterna Metro mode och Metro jobb fortsätter sin verksamhet.

Säljare uppsagda

För Dagens Nyheter dementerar Metros ägare Christen Ager-Hanssen att något officiellt besked ska komma på måndag – däremot bekräftar han att alla säljare sagts upp under fredagen.

Han upprepar också sitt budskap om att journalister inte hör hemma på Metro.

Vi jobbar inte med journalistik och ska inte göra det. Det har varit planen länge, säger han till DN.

Enligt Journalistförbundets ordförande Ulrika Hyllert har Metro inte bjudit in till förhandling.

Våra medlemmar har inte fått någon samlad personalinformation, och det har inte kommit någon förhandlingsframställan till facket. Det som finns är uppgifterna till SVT – om de stämmer är det lika vårdslös personalhantering av Metro som tidigare, säger hon till TT.

Ager-Hanssen slår ifrån sig Hyllerts kritik.

Om det är någonting Metro har gjort så är det att hantera sin personal med silkesvantar i allt för lång tid. De har ställt allt för lite krav på sin personal, det är hela problemet med Metro i många år, säger han till DN.

Svårt krisdrabbad

Metro har varit svårt krisdrabbad en längre tid och dragits med mångmiljonskulder till en mängd bolag.

Investmentbolaget Custos, då ägt av finansmannen Mats Qviberg, köpte tidningen Metros nordiska del från Kinnevik under februari 2017.

Mats Qviberg sålde sedan Custos för en krona till Christen Ager-Hanssen i maj 2017. Ager-Hanssen sade efter köpet att han var beredd att sälja Metro.

I mars 2019 slog Kronofogden till mot tidningen. Samma månad rapporterades att anställda gick utan lön, och papperstidningen slutade tryckas. En företagsrekonstruktion begärdes hos Stockholms tingsrätt.

I juni började personal sägas upp och Metro i Göteborg och Malmö samt sommartidningen Metropol lades ned.

TT har sökt Metro för en kommentar.