Enköpingsparet öppnar krog i hemmiljö

Max åtta gäster, en hemlig meny och bara förbokningar. Det är konceptet i hemma-restaurangen som planerar att öppna på Kyrkogatan den 16 januari.

Tomas Gustafsson och Carin Pettersson ska driva krog i sin hemmiljö på Kyrkogatan.

Tomas Gustafsson och Carin Pettersson ska driva krog i sin hemmiljö på Kyrkogatan.

Foto: privat

Näringsliv2021-01-05 12:38

Ägaren och initiativtagaren Tomas Gustafsson berättar om den Dinner Club som han ska driva tillsammans med sin fru, Carin Pettersson.

– Det är hemma hos oss, med vardagsrummet ut mot Sandgatan. Barnen har flyttat ut så det finns plats, säger han till EP.

Tomas Gustafsson säger att det är en gammal dröm som han nu vill förverkliga.

– Det kommer inte alltid att vara pandemi. Förhoppningsvis kan den här tiden leda till att vi blir lite mer öppna, säger han.

I pressmeddelandet berättar du om en lång bakgrund i restaurangbranchen. Även här i Enköping?

– Ja, en och annan känner nog igen mig från bland annat Bombance, och så var jag med och drev Fiskkrogen i hamnen, berättar han och fortsätter:

– På Kuba är det flera som öppnar upp sina hem och bjuder in. Då kallas det för Paladar. 

Men han ger även mer närliggande exempel:

– David Enmark, känd från Kockarnas Kamp, driver restaurang i sitt hem utanför Stockholm.

Han menar att tajmingen kanske inte är den bästa, men ser samtidigt en möjlighet till nytänkande i en stad där invånarantalet kan begränsa möjligheter till alltför omfattande investeringar.

Tomas Gustafsson säger att det är en utmaning att anpassa hemmamatlagning och förvaring av råvarorna till myndighetskrav.

– Men det har vi löst genom att köpa utrustning som gör att vi kan separera det privata från det professionella. 

Han förklarar att menyn ska vara hemlig för gästerna. Som en bjudning med överraskningar på bordet, helt enkelt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!