Uttalandet från Sydkorea kommer vid en presskonferens utanför Vita huset i Washington.

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har, enligt Chung Eui-Yong, uttryckt en vilja att träffa USA:s president Donald Trump så snart som möjligt för samtal.

Vita huset bekräftar att Trump gått med på att träffa Kim.

Artikelbild

| Människor tittar på en tv-skärm vid en järnvägsstation i Seoul, Sydkorea. Sydkoreas och Nordkoreas ledare syns sida vid sida. Arkivbild.

"President Donald Trump kommer att acceptera en inbjudan att träffa Nordkoreas ledare Kim Jong-Un, plats och tid kommer att bestämmas", säger Vita husets talesperson Sarah Sanders i ett uttalande.

"Vi ser fram emot Nordkoreas kärnvapennedrustning. Under tiden måste alla sanktioner och de hårda påtryckningarna att fortsätta", säger hon.

Även Sydkorea säger att påtryckningarna mot grannlandet kommer att fortsätta tills Nordkorea bevisar att det inte bara handlar om tomma ord utan även handling.

Uttalandena från Sydkorea kommer sedan en delegation från landet informerat USA om de senaste förhandlingarna med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un i Pyongyang.

Chung Eui-Yong säger att Nordkorea förstår att USA:s och Sydkoreas gemensamma militärövningar kommer att fortgå som planerat.

Sydkorea är tillsammans med Trump "optimistiska över att fortsätta en diplomatisk process för att försöka nå en fredlig lösning", säger Chung Eui-Yong.