ESK:s senaste värvning är alltså forwarden Jesper Bärgård. 24-åringen kommer senast från spel i division 1 laget Nybro, dit han varit utlånad från Almtuna. Under sin karriär har han hunnit med en hel del, bland annat spel i Linköping och Portland Jr Pirates i Nordamerika.

– Jesper är ju från Enköping men stack ganska tidigt till Linköping och deras hockeygymnasium där han bland annat vunnit J20 SM-guld och gjort ett par SHL-matcher. Efter det har han ju varit runt en del och när vi fick nys om att han ville tillbaka så började arbetet. Sen har vi även haft ett jättebra samarbete med Almtuna så vi är väldigt nöjda med den här lösningen, säger Joakim Petersson, sportsligt ansvarig i ESK.

ESK har letat efter en stor, fysisk spelare, och det är precis vad man nu får med Bärgård och hans 100 kilo.

– Han är stor och stark, bra blick för spelet och bra passningsspel. Men det är ändå den fysiska biten som är hans adelsmärke och det är just en sån typ av spelare vi letat efter. Vi tror på att Jesper kommer kunna sätta press på motståndarnas backar, och med sin storlek är han även bra framför mål och kan skymma målvakterna och även slå in en del puckar. Just den biten är något vi saknat tidigare eftersom vi har en del mindre spelare.

24-åringen har hunnit träna med klubben i en vecka nu och redan märks det vilken karaktärsspelare man fått in i laget.

– Han har allt det vi letat efter i en spelare. Vi märker direkt att han kommer in och tar plats och hjälper de andra spelarna i laget.

Lånet från Almtuna sträcker sig säsongen ut, och även om klubben gärna sett honom i den grönsvarta tröjan nästa säsong tyder det mesta på att så inte blir fallet.

– Självklart vore det bra, men vi är nöjda med att få ha honom säsongen ut. Han ska egentligen vara för svår för oss att få och vi vet att det är flera klubbar som jagat honom.

Debuten för Jesper Bärgård kommer inte att dröja. Ikväll när ESK möter Grums på bortaplan i förlängningsseriens första omgång finns forwarden med i truppen.

– Han går in i förstakedjan direkt, säger Joakim Petersson.