Jag kommer att göra allt jag kan för att de som har röstat på Moderaterna ska få en moderatledd Alliansregering. Det är det jag brinner för och det är det jag går till val på, sade Kristersson.

På frågan om det finns något läge där han kan tänka sig att ta stöd av Sverigedemokraterna för att regera och få igenom budgeten svarade han:

Vi kommer varken att regeringsförhandla eller samregera med Sverigedemokraterna.
Det betyder i praktiken att den dagen då Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna skapar en ny majoritet i riksdagen för att stoppa en Alliansregering, mig som statsminister eller för att fälla en Alliansbudget – då ger jag mig. Men då ska de säga det före valet, sade Kristersson.

Reinfeldt för liberal

Programledarna tog under utfrågningen bland annat upp skatter, klimat, migration och brott. Kristersson sade att den migrationspolitik som Fredrik Reinfeldt förde som statsminister och M-ledare var för liberal.

Jag borde ha sett det, och oppositionen, att det inte kommer att hålla. Sverige blev ett lätt offer, sade Kristersson som var minister i Reinfeldts regering.

Han anser att Migrationsverkets prognos om att det kommer 23 000 asylsökande i år, innebär att det är för många, det borde vara färre.

Det är för många i kombination med alla anhöriginvandrare, vi kan inte ta emot 40 000–50 000 per år och klara det, sade han och syftade på en bibehållen fungerande integration.

Han ville dock inte sätta någon siffra på vad han bedömer skulle vara rimligt.

Feminist – numera

Kristersson fick frågan om han är feminist och sade att han nog har blivit det – numera.

Ja, allt mer. Jag svarade nej första gången eftersom jag aldrig har kallat mig för det, för när jag var ung var det detsamma som vänster. Jag skulle säga att jag är feminist i den enkla meningen att jag vill att mina döttrar ska ha samma rättigheter och möjligheter som alla söner i Sverige.

M-ledaren fick också frågor om varför han inte vill sänka den så kallade värnskatten utan prioriterar ett nytt jobbskatteavdrag.

Vi är det pålitligaste partiet när det gäller att sänka skatter på arbete, svarade han på det.