Ulf Wikland Örsundsbro MK med kartläsare Margareta Andersson fick inte den start man tänkt sig då bensinpumpen började trassla direkt ut på första sträckan.

Men efter att servicen fått igång bilen igen, kör man till första sträckan och då händer samma sak igen.

Ulf såg sin dröm försvinna när han står vid sidan av vägen och ser konkurrenterna åka förbi.

Men som den tävlingsmänniska han är, tar han sig ned till Torsby. Där byter mekanikerna bensin pump igen, så de kan vara med i om starten av rallyt på lördagen. Något han aldrig kommer att ångra.

– Bara att få åka årets mest spektakulära sträckan Vargåsen med det legendariska hoppet Collins Crest, var något av det mest fantastiska jag har upplevt: säger Ulf och fortsätter:

– När man kommer fram till stupet och ser de över tio tusen människor som finns där, är en upplevelse utöver det vanliga. När vi i vår gamla Volvo Amazon från 1964 flyger två tre meter känns det mycket, tänk er då att WRC bilarna flyger upp till 45 meter som är rekordet, det är hissnande.

– Vi är väldigt nöjda med tävlingen och min kartläsare Margareta Andersson har varit otroligt fantastisk när hon lotsat mig fram på dessa hala isiga vägar till en riktigt fin andra plats i klassen.

– Nu har man verkligen fått blodad tand, så det är bara att försöka få ihop en budget till nästa års Svenska Rally.