Svenska Rallyt 2017 startar på torsdag, men för er som vill se Örsundsbros MK Ordförande Ulf Wikland i sin historiska rallybil från 1964,en Volvo Amazon, får vänta till fredagen.

Ulf med kartläsare Margareta Andersson har jobbat med det här sedan början på december för att få ihop allt som behövs för att kunna starta i klassen Historik.

– Vi har 12 stycken däck med oss som vi hoppas ska räcka för oss, så har jag min son och några vänner som ställer upp och kör service åt oss. Jag ska försöka köra så jag kommer i mål utan att mitt servicegäng ska behöva knacka plåt och byta skärmar runt om, berättar Ulf.

– Vi har förberett oss väldigt bra och vi har även läst in oss (jag och min kartläsare) på noter, så vi pratar samma språk i bilen och att jag förstår vad hon säger, säger han och fortsätter:

– Det här är en dröm som jag haft i många år att få köra Svenska Rallyt och nu ska det bli av, bara att få vara med på startlinjen kommer att bli något extra.

Första Svenska Rallyt kördes 1950. Den som gjort bäst ifrån sig i Svenska Rallyt genom tiderna är Stig Blomqvist som han vunnit hela sju gånger.

VM i rally har gått sedan 1973, denna tävling är även det enda vinterrallyt som körs i rallykalendern. Det är ett av de rallyn som teamen verkligen vill vinna och där förarna från norden har vunnit flest gånger. Förare från södra Europa har inte riktigt haft farten för att vinna på hala vintervägar.

Men nu de senaste åren så har nordborna inte hängt med alls och en av favoriterna i år är fransmannen Sebastien Ogier med kartläsaren Julien Ingrassia.

De vann 2016 men nu har man bytt stall från VW till Ford vilket började direkt med en fin vinst i årets Monte Carlo-rally.