Polisen rubricerar händelsen som grov mordbrand och kommer så fort släckningsarbetet är klart att spärra av brandområdet för teknisk undersökning. Redan under söndagskvällen kom dock uppgifter om att två tolvåriga pojkar befunnit sig i närheten av idrottshallen.

Vi har pratat med de här två pojkarna som ska ha befunnit sig på platsen, så får vi se om det som de har gjort där kan ha någon direkt koppling till att det har brunnit i hallen, sade Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen till TT efter branden.

Har erkänt

Enligt Göteborgs-Posten har pojkarna erkänt att de orsakade eldsvådan. Om de gjort sig skyldiga till något brott eller om det kan handla om en olyckshändelse är dock inte klarlagt än.

Branden i idrottshallen bröt ut vid 18-tiden på söndagskvällen. Elden ledde till omfattande rökspridning i området, där även friidrottsarenan Slottsskogsvallen och SHL-klubben Frölundas träningsanläggning ligger, och boende och andra i området uppmanades att hålla sig inomhus med stängda dörrar, fönster och ventilationer.

Rasade ihop

Eftersom det blåste en del var räddningstjänsten inledningsvis orolig för att den skulle spridas till närliggande byggnader. Hallen rasade till slut ihop omkring midnatt och på måndagsmorgonen var branden under kontroll, även om eftersläckningsarbetet beräknas pågå till åtminstone lunchtid.

Byggnaden är ju raserad men vi är kvar med personal och kommer att vara så tills vidare, säger Lars Larsson på räddningstjänstens ledningscentral.

Slottsskogshallen ägs av Göteborgs kommun och används bland annat av flera friidrottsföreningars ungdomsverksamheter och Västra Frölunda trampolinklubb.