Helena börjar om efter pandemikraschen

Pandemin sänkte restaurangnäringen. Helena Landar fick ta dubbla jobb och blev utbränd på kuppen. Men nu är Landars Mat tillbaka.

Helena Landar nysatsar med Landars Mat i Enköping. Det är catering som utgår från hemmet utanför Fjärdhundra.

Helena Landar nysatsar med Landars Mat i Enköping. Det är catering som utgår från hemmet utanför Fjärdhundra.

Foto: Anders Jagemo

Restaurang2023-11-25 17:00

Helena Landar och maken Petter drev tidigare restaurang på Mästergatan i Enköping och kaféet på Broby gård vid Nykvarn. Med pandemirestriktionerna störtdök branschen.

– Det var väldigt tufft att driva restaurang i pandemitider.  Vi var beroende av inkomsten från restaurangen och därför sökte jag ett kökschefsjobb i Uppsala, så att då körde jag det jobbet på dagtid och kaféet och restaurangen på helgerna, berättar Helena Landar.

Den hektiska tillvaron ledde till att hon fick utmattningssyndrom. De sålde restaurangen och slutade med kaféet sommaren 2022.   

Men nu är Landars Mat tillbaka – i betydligt mindre skala. Helena Landar lagar maten i ett nyrenoverat kök i bostaden utanför Fjärdhundra.

– Det känns bra att fortfarande få göra det som man tycker är roligt, men inte i samma stora skala som tidigare, säger hon.

Hur går det?

– Vi har fått ett fantastiskt gensvar under den här korta tiden. Vi la upp en film på Facebook när vi höll på och renoverade. Inlägget genererade direkt i en cateringförfrågan. Det känns jättekul. Vi har ändå varit bort i nästan ett och ett halvt år, så vi är jätteglada och tacksamma över att folk fortfarande kommer ihåg oss.

Inriktningen är småskalig.

– Många cateringföretag har ett minimiantal som de levererar till och vi tänker att vi ska försöka rikta oss till lite mindre sällskap. Vi kan naturligtvis även leverera till större, men framförallt inriktar vi oss på mindre grupper som vill ha bra lagad mat.  

Tiden fram till jul är det främst julbord som gäller för Landars.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!