Far och son driver italiensk krog i Rådhusbacken

Enoteca Rådhusbacken har öppnat för Enköpingsborna i Café Samts gamla lokaler.

Rocco och Daniel Di Grazia driver Enoteca Rådhusbacken tillsammans.

Rocco och Daniel Di Grazia driver Enoteca Rådhusbacken tillsammans.

Foto: Andreas Segersköld

Restaurang2022-09-25 20:00

För ett par dagar sen gjorde en italiensk restaurang entré i Enköpings krogliv. I Café Samts gamla lokaler har Enoteca Rådhusbacken öppnat upp för Enköpingsborna. Krögaren Daniel Di Grazia, som tidigare drivit golfrestaurangen, driver tillsammans med 19-årige sonen Rocco den nya restaurangen. 

undefined
Rocco Di Garzia har öppnat italiensk krog tillsammans med sin pappa.

– Vi har alltid haft drömmar om att öppna en italiensk restaurang, sen kom den här lokalen ut på marknaden och då fick han (Daniel) lite första tjing på det. Då ringde han mig och frågade om jag var sugen, och det var jag, säger Rocco Di Garzia.

Det har funnits en del huvudbryn inför öppningen av restaurangen. Meningskiljaktigheter är något de menar hör till när man startar ett företag ihop, men de har alltid haft samma mål, även om har de fått kompromissa med varandra. 

– Det har ju vart problem men det har ju varit roliga problem. Lite tjafs och lite osämja mellan varandra, men inget som varit något allvarligt. Vi har alltid haft samma mål, även fast vägen dit har vart krokig, säger Daniel Di Garzia

undefined
Rocco och Daniel Di Grazia driver Enoteca Rådhusbacken tillsammans.

Duon hoppas att alla olika typer av gäster ska besöka restaurangen, oavsett om man vill äta eller bara vill ta en kopp kaffe.

– Folk tror att man bara äter på restaurang när någon fyller år eller liknande och att det alltid ska kosta så mycket. Det behöver inte göra det, man kan komma hit och bara ta en kaffe eller ett glas vin. Man kan komma hit och bara hänga liksom, man behöver inte styra ihop det till en hel kväll, säger Rocco Di Garzia.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!