ESK slutade på en 10:e plats i grundseriespelet, Grums slutade 9:a, så det mesta tyder på att det är en jämn match som väntar i Billerudhallen på onsdagskvällen.

– Det kommer bli tufft, det är inte lätt att åka och möta Grums på bortaplan, vi har haft två tuffa matcher mot dem tidigare så vi vet vad som väntar. Det blir skönt att komma igång igen efter uppehållet men samtidigt tror jag att vi behövde det där breaket, säger ESK-tränaren Robert Kimby.

Då varje lag endast spelar 12 matcher i fortsättningsserien är de inledande matcherna av stor vikt för att inte tappa värdefulla poäng redan i början.

För ESK:s del har det stora problemet varit målskyttet, bara Surahammar gjorde färre mål i grundserien. Vill man vinna på onsdag, för första gången sedan tredje december, krävs det att den aspekten av spelet förbättras avsevärt.

– Det gäller bara att vi gör allt vi kan och ser till att spela bra hockey. Jag tycker ju ändå att vi har spelat bra men vi gör alldeles för få mål. Vi skapar många chanser och måste börja ta vara på dem och vara effektivare än vi varit tidigare.

Inför matchen har ESK fått in bra förstärkning. Wincent Blomdahl, senast från Södertälje SK, skrev nyligen på för klubben och gör debut i matchen mot Grums.

– Han är en hårt arbetande spelare som gjort det bra på träning men vi måste samtidigt ge honom lite tid att komma in i laget, säger Robert Kimby om nyförvärvet.