Ulla föddes i Lycksele stad av föräldrarna Märta och Sanfrid Ågren. Pappa Sanfrid var entreprenör och egenföretagare med verksamheter inom fastighets- och åkeribranschen. Mamman Märta var hemmafru med stort engagemang inom Pingströrelsen.

Bostaden där Ulla Britt växte upp var belägen i närheten av ett skogsområde och en idrottsplats vilket gjorde att områdets barn hade bra möjligheter till utelek. Efter Ulla Britts tid i folkskolan fortsatte hon med studier i fyraårig realskola. På fritiden deltog hon i svenska kyrkans och frikyrkans sångkörer eftersom hon verkligen gillade körsången och även den gemenskap som detta intresse medförde. I musikskolan lärde hon sig att spela piano som gjorde att ett eget piano senare inköptes till hemmet.

Ulla Britt fortsatte sin utbildning på Lycksele lasarett till undersköterska med påbyggnadsutbildning vid Umeå lasaretts sjukvårdsutbildning, men den sistnämnda utbildningen slutfördes ej eftersom hon i samband med denna träffade sin blivande make Lars Olov Engman som under tiden flyttat till Stockholm för studier och arbete.

Efter en tid flyttade Ulla Britt med till Stockholm i och med giftermålet. En lägenhet i Kungsängen inköptes och efter en tid kom första barnet; en flicka. Efter fem år flyttade den lilla familjen till ett radhus i Bro där den andra flickan föddes. Efter några år i Bro flyttade familjen vidare till en villafastighet i Bålsta i Håbo kommun. När barnen växte upp och blev något äldre började Ulla Britt att förvärvsarbeta på ICA i Bålsta centrum under många år, tills hennes medfödda sjukdom gjorde sig mer och mer påmind vilket senare ledde till att hon inte kunde arbeta längre.

Ullas stora intressen var litteratur och böcker som omfattade många olika genrer. Musik och handarbete var också ett stort intresse. Djur, särskilt katter, var ytterligare ett intresse; hon var engagerad och medlem i fem olika katthem. Ulla Britt var även politiskt engagerad under en tid. Kultur, särskilt film, var ytterligare ett intresse. Hon var även aktiv en tid i Citykyrkan i Stockholm där hon även ägnade sig åt ideellt arbete

Med ökad ålder och den sjukdom som gjorde henne mer fysiskt begränsad, reducerades hennes starka livsvilja som gjorde att hon blev alltmer nedstämd med tiden.

De anhöriga kommer att minnas Ulla Britt i hennes krafts dagar då hon var utåtriktad, social och full av energi!

Hon efterlämnar sina närstående i stor sorg och saknad.