Uppsala:

Vem som ska styra Uppsala är fortfarande ovisst. De rödgröna ser ut att få 36 mandat i fullmäktige – lika många som Alliansen. Sverigedemokraterna befäster sin vågmästarroll med två nya mandat och Feministiskt initiativ stannar kvar på två mandat.

LÄS MER: Se exakta siffror för varje kommun

Enköping:

Socialdemokraterna och Nystart Enköping tappar. Partierna minskar med 5,7 respektive 4,7 procent. Det innebär en minskning med tre mandat var. Den stora vinnaren i valet är Sverigedemokraterna som ökar med 5,8 procent till 14,7 procent. Det innebär en ökning med tre mandat. Kristdemokraterna får två nya mandat och Centerpartiet ett nytt mandat om resultatet står sig.

LÄS MER: Se exakta siffror för varje kommun

Östhammar:

Socialdemokraterna är valets stora förlorare och tappar nästan 8 procent. Sverigedemokraterna går om Centerpartiet och blir kommunens näst största parti. Sammanlagt får S och C bara 23 av de 49 mandaten i fullmäktige. Sverigedemokraterna får åtta mandat.

LÄS MER: Se exakta siffror för varje kommun

Tierp:

I Tierp har Socialdemokraterna gjort ett riktigt bottenval. Partiet tappar nästan 13 procent vilket skulle innebära att man tappar fem mandat i fullmäktige. Centerpartiet och Sverigedemokraterna får två nya mandat var. Kristdemokraterna får ett nytt mandat och Moderaterna får också ett nytt mandat om valnattsresultatet står sig.

LÄS MER: Se exakta siffror för varje kommun

Knivsta:

I Knivsta är Moderaterna de stora förlorarna. Partiet minskar med nära 9 procent och får bara 16,7 procent. Det betyder att man inte längre är största parti, Socialdemokraterna ser nämligen ut att få 16,8 procent. Samtidigt går SD starkt framåt och ökar med 4,4 procent. Kristdemokraterna ökar med 4,3 procent och Knivsta.nu med 3 procent.

LÄS MER: Se exakta siffror för varje kommun

Heby:

SD går starkt framåt i Heby kommun och ökar med 6,2 procent till 18,3 procent. Socialdemokraterna tappar nästan lika mycket, 5,7 procent och hamnar på 28,7 procent. Centerpartiet gör ett bra val – partiet ökar med 3 procent till 24,4 procent och ser ut att få två nya mandat.

LÄS MER: Se exakta siffror för varje kommun

Håbo:

Socialdemokraterna har gjort ett dåligt val i kommunen och tappar nära fyra mandat om resultatet står sig tappar partiet fyra mandat i fullmäktige. Man har minskat med nära 10 procent. Från 35,8 till 26,0 procent. Sverigedemokraterna är den stora vinnaren. Partiet har ökat från 11,3 till 19,5 procent och skulle om resultatet står sig få tre nya mandat.

LÄS MER: Se exakta siffror för varje kommun

Älvkarleby:

I Älvkarleby har Socialdemokraterna inte tappat lika mycket som i exempelvis Tierp. Partiet minskar med 2,3 procent till 38,3 procent vilket betyder att man skulle tappa ett mandat. Sverigedemokraterna är valets vinnare och har ökat med 4,2 procent till 18,8 procent.