Efter en utklassningsseger med 0–10 mot Gimo i fortsättningsseriens sista omgång var det ändå inte tillräckligt för att säkra nytt kontrakt.

Nu går man istället in i kvalserien tillsammans med söndagens motståndare Lidingö Vikings, tillsammans med FOC Farsta och Södertälje Pojkarna AIF.

Och läget är bra. Det har visat sig att det i slutänden blir två lag som får kontakt i Hockeytvåan.

Artikelbild

| Viktig. Viktor Broqvist blir en viktig spelare för BHC.

– Vi går in i det här med all tänkbar respekt. Men vi har sagt att det enda som finns på kartan är att vi ska vara en av de två och grabbarna delar den inställningen. Vi har ett för bra lag för att inte spela i Hockeytvåan, säger lagets coach Christoffer Sundell.

Kvalet innebär lite okänd mark när det gäller motståndet. Men man har kartlagt så gott det går.

– Sista månaden har vi sneglat neråt lite för att få koll. Södertälje Pojkarna är ett vasst lag, framför allt en femma. De har några gamla rävar som är riktigt vassa. Så det gäller att ta hand om dem.

– Lidingö har några bra spelare de också som vi måste se upp med. Farsta har vi lite mindre koll på, mer än att de har en stor trupp, så man vet inte riktigt vilket lag de kommer med.

Artikelbild

| Positiv. "Det viktigaste är att ha fart i spelet. Då blir det tufft att möta oss, säger coach Christoffer Sundell.

Huvudfokus ligger dock inte på motståndarna. När varje möte blir en riktigt viktig match gäller det att hitta rätt anspänningsnivå i truppen.

– Ja, det är något som vi får jobba hårt med, såklart. Men killarna känns väldigt positiva trots det utsatta läget vi befinner oss i, så just nu känns det väldigt bra i truppen, berättar Sundell.

Artikelbild

| Poängmaskin. Adrian Sjöqvist blir en av de viktigaste pjäserna för BHC i kvalspelet.

Man har också en stark avslutning på fortsättningsserien med sig i ryggen som kan ge självförtroende.

– Att ha med sig vinster är alltid bra och att vi fick göra en del mål. Men samtidigt är det helt nya förutsättningar nu och det kommer inte att gå lika lätt för oss. Det gäller för oss att göra det vi är bra på, att få fart i spelet. Då kommer det bli tufft att möta oss.

Artikelbild

| Fokus. På veckans träningar har de sista detaljerna finslipats.

BHC går också in i kvalet med goda förutsättningar sett till skadeläget. Den enda som det råder viss tveksamhet kring är Marcus Haglund som haft problem med en axel.

– Även där ser det bättre ut och vi hoppas att han ska kunna vara fit for fight och spela redan på söndag. I övrigt har vi alla spelare tillgängliga i nuläget, vilket förstås är skönt, säger Christoffer Sundell.

Fakta

Spelschema kvalserien

11 mars: Lidingö Vikings - Bålsta HC

13 mars: Bålsta HC - FOC Farsta

15 mars: Bålsta HC - Södertälje Pojkarnas AIF

18 mars: Södertälje Pojkarnas AIF - Bålsta HC

20 mars: FOC Farsta - Bålsta HC

22 mars: Bålsta HC - Lidingö Vikings

De två bästa lagen i kvalserien spelar i Hockeytvåan säsongen 2018/2019.