1) Enköpings HF, handboll

Det har sannerligen inte varit mycket att glädjas åt i Enköpings HF den här säsongen (se även "inte ens nära"). Men trots alla märkliga beslut, både på och utanför planen, under säsongen kan jag inte låta bli att imponeras av det herr- och damlagen presterat på slutet. De förtjänar faktiskt stort beröm för att med ett självförtroende som var djupare ned i träsket än ett svenskt herrlandslag på längdskidor har vänt det hela till något positivt. Herr (läs junior) laget har efter jul spelat jämnt med nästan alla lag och nu även tagit välförtjänt poäng. I damlaget har framför allt Therese Lundströms comeback även väckt rejält liv i flera andra spelare som plötsligt visat upp fjolårsform. Det finns helt enkelt rejält med liv båda lagen. Det känns trevligt som omväxling.

2) Sebastian Rajalakso, Syrianska, fotboll

Artikelbild

| På gång. Sebastian Rajalakso har fått en flygande start i Syrianska.

Enköpingssonen har lämnat de stora arenorna (åtminstone för den här gången) och ska spela i Syrianska i ettan, I helgen var det match i Svenska Cupen och Sebastian gjorde två mål och två assist. Det var flera år sedan han gjorde mål i tävlingssammanhang. En härlig inledning med andra ord.

3) Madelene Sagström, Enköpings GK, golf

30, 62 och 24. Placeringar som vid en första anblick inte ser speciellt imponerande ut. Men om man tänker på vilken konkurrens det är i världstoppen och man dessutom inser att det är en bättre start på säsongen än i fjol för Madelene Sagström blir det lite bättre perspektiv på det hela.

4) Padelboom

Artikelbild

| På gång. Ännu mer padel till folket.

Allt, precis allt, som berikar sportlivet i EP-området förtjänar att hyllas. Nu är det padelbanor och anläggningar i både Enköping och Bålsta som byggs, invigs eller är på gång mest hela tiden. Bra jobbat alla Padelfantaster.

5) Beata Olsson, IK Uppsala, fotboll

Alldeles nyligen var det landskamp mot Nederländerna och i slutet av mars ska det svenska F-17 landslaget försöka ta sig till EM-slutspelet via kvalomgång nummer två i Frankrike. Finland, Skottland och Frankrike väntar och visst är Beata Olsson på väg mot sin största fotbollshändelse i sitt 17-åriga liv.

Inte ens nära

Vintersäsongen 17/18

Nu ska allt avgöras, publiken vallfärdar till arenorna med heta kvalmatcher för uppflyttning, makalös dramatik och jublande matchhjältar. Så är verkligheten på många platser i Sverige. Men inte här. Var för sig är insatserna inte mycket att säga om men slår man ihop det blir resultatet mer än nedslående. En snabb genomgång av främsta lagen i vår region ger följande. Ishockey: Tidig semester, negativt kval och negativt kval. Handboll: Åka ur, åka ur, som bäst negativt kval och åka ur. Innebandy: Nära toppen (men bara chans på avancemang för andra tackat nej) , mittenplats, risk åka ur, mittenplats, mittenplats och mittenplats. Ni ser själva. Enda kvaldramatiken gäller för några lag som hoppas klara sig kvar. Vi laddar redan för nästa säsong.