Allsvenska hjältar toppar Heta Listan

Mycket fotboll på listan denna gång. Och inga slår naturligtvis duon som såg till att IK Uppsala blev allsvenskt.

Beata Olsson avgjorde mot Hammarby när Uppsala gick upp i Allsvenskan.

Beata Olsson avgjorde mot Hammarby när Uppsala gick upp i Allsvenskan.

Foto: Peter Bohlin

Sport2019-11-05 17:00

1) Beata Olsson och Sofia From, IK Uppsala, fotboll

Medan den lokala damfotbollen går rejäl kräftgång har några av våra lokala damspelare haft sina allra bästa dagar på planen någonsin. Förra ESK-spelaren Beata Olsson satte sitt tolfte mål för säsongen när hon nickade in det avgörande målet mot Hammarby i den dramatiska avslutningen av Elitettan. En annan som använder huvudet på absolut bästa sätt är försvarsgeneralen Sofia From, tidigare i Fanna, som spelade varenda sekund i Elitettan den här säsongen. Det säger allt. Glädjen blir inte mindre av att Ina Burström, 27 mål i serien och 3 i kvalet, och Julia Lindström starkt bidrog till Bollstanäs SK:s avancemang till Elitettan. Jag gör som gamle ESK-tränaren Bosse Petersson gjorde vid speciella tillfällen. "Jag lyfter på den stora hatten" för de fyra damspelarnas imponerande insatser under säsongen.

2) Martin Andersson, ESK, fotboll

Martin Andersson tackar för sig som ESK-tränare. Det efter att sett till att ta föreningen till division 2 och dessutom sett till att hålla dem kvar på den nivån. Har, trots små medel, varit helt ovärderlig i ESK:s resa från botten till anständig nivå. Få förstår nog vilket lass Martin dragit genom åren, speciellt de sista åren när laget spelat på högre nivå. Har också med eftertryck visat spelare vad som krävs för att kunna ta sig någonstans inom fotboll. Bara att hoppas att någon annan förening ser till att dra nytta av Martins egenskaper i fortsättningen.

3) Fanna BK, fotboll

Som nykomling sprang laget rakt igenom trean. Det syntes tidigt på säsongen att det såg riktigt bra ut för laget och att de sannolikt skulle tillhöra toppen. Men det gäller ändå att få ihop alla delar på planen och det har Fanna verkligen lyckats med på alla sätt och vis. Starkt.

4) Lokomotiv Grillby, innebandy

Sannolikt en av innebandy-Sveriges tunnaste trupper på högre nivå. Det kommer säkerligen kosta en del poäng här och var  under säsongen men samtidigt har laget redan visat vilken kvalité som finns både på och utanför planen genom att vinna tre av fyra matcher så här långt. 

5) Lucas Vågberg, Göta MS, enduro

Visade hög klass på hemmaplan i den avslutade deltävlingen i enduro-SM. Vann sin klass och blev femma totalt. Säkrade därmed SM-bronset i JSM1. Heta Listan är övertygad om att det kommer ramla i fler medaljer av än ädlare valör i framtiden.

Martin Andersson tackar för sig i ESK.
Martin Andersson tackar för sig i ESK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!