Inledningsvis var det Göta Traneberg som skapade tryck. Men det berodde mest på den utvisning som Bålsta drog på sig omgående efter en halvminut.

Hemmalaget tog sedan över matchen och i den fjärde minuten gav Marcus haglund sitt lag ledningen, assisterad av nye Mattias Tumba (ja, den släkten) och Philip Magni Rodhe.

Bålsta fortsatte sedan att vara bättre i matchen, och bland annat hade Viktor Thim ett fint läge. Hans tid skulle dock komma.

Artikelbild

| Nätade. Viktor Thim hittade målet även denna kväll.

Efter kvarten spelad var sedan Göta Traneberg sånär att kvittera, men skottet från blålinjen räddades av Erik Ladhes ribba. på returen stod Ladhe för en magnifik räddning.

– Jag tror förlusten i fredags blev tändvätska inför den här matchen. Vi spelade helt enkelt jävligt bra ikväll, säger tränare Lars Billing.

I den andra perioden antog spelet en mer svängig karaktär. Inget av lagen lyckades skapa några tryck mot offensivt mål de första tio minuterna.

Men kvarten in utökade Bålsta sin ledning, och den här gången hittade han rätt, Viktor Thim. Assisterad av Adrian Sjöqvist.

Bålsta fortsatte sedan ha kommandot perioden ut, men några fler mål kom det inte.

Istället blev det Blev det inte action förrän två minuter återstod av matchen.

Göta reducerade i powerplay med en och en halv minut kvar.

Men Bålsta knöt ihop säcken när Gordy Bonnel gjorde 3–1 med 40 sekunder kvar.

– Jätteskönt och oerhört viktigt. Nu blir det mindre obekvämt i avslutningen, säger en nöjd Lars Billing efter matchen.

– Alla fyra linorna gjorde jobbet. De vet alltid vad de ska göra både tekniskt och taktiskt, men utan hårt jobb spelar det ingen roll. Sedan tycker jag Erik Ladhe i mål är otroligt bra idag – räddningen han gör i första är helt fantastisk.

Hur ser du på avslutningen nu?

– Vi har kanske inte matchboll, men setboll. Det vore skönt att slippa ha avgörandet i sista matchen, så vi ska fixa det här redan på fredag mot Viggbyholm.

I och med segern förblir Bålsta HC obesegrade på hemmaplan under grundserien, då det återstår två bortamatcher.

Dessutom har man besegrat alla lag.