Nästjumbon HK Ceres Norrtälje stod för motståndet i den sista omgången av handbollens division 4. En match som Bålsta IF fick anses som storfavoriter till inför matchen.

Det slutade dock med oavgjort, 24–24, efter att man tappat en stor ledning i slutet.

– Det är väl en match vi vill glömma, inte alls någon höjdare från vår sida. Det är väl ett av två riktiga bottennapp av oss i år, säger tränare Magnus Paulsson.

Men det var Bålstas match från början. Det var jämnt fram till det att den första halvan av första halvlek hade spelats.

Därefter började Bålsta IF ett litet ryck som skulle ge laget en tremålsledning, 10–13, inför den andra halvleken.

– Det var väl egentligen en match som vi bara skulle spela av, men vi blev verkligen allt för bekväma.

I den andra fortsatte sedan Bålsta att ha kommandot och man skaffade sig en ledning med 15–20 med 12 minuter kvar.

Då började raset och man släppte in fyra raka bollar. Det slutade till sist 24–24.

– Vi brände för mycket under hela matchen, så det var egentligen inte i slutet som vi kanske förlorade matchen, menar Paulsson.

Med lite distans har Bålsta ändå stått för en fin säsong, där man till sist hamnar på en tredjeplats – endast två poäng bakom seriesegrande Vassunda.

– Vi hade inga ambitioner alls från början, utan ville spela för att det är kul. Men efterhand har grabbarna sett att det kunde gå hela vägen och vi har gått för seriesegern. Det var lite tung stämning efter matchen, men sett till hela säsongen har vi ändå gjort det väldigt bra. Det är framför allt i bortaspelet som det har brustit stundtals.

– Det är en av klubbens bästa säsonger någonsin, så vi får ändå vara nöjda, säger Magnus Paulsson.