ESK Bandy fick en smakstart

Så var det dags för bandypremiär. I härligt vinterväder fick ESK bandy en smakstart på säsongen när man besegrade GT/76 med 5–3 på bortaplan.

ESK bandy fick precis den premiär man ville ha i Bandytrean.

Bandy2019-12-04 19:00

Med vinterns intåg var det också premiär för herrtrean i bandy. För ESK stod en bortamatch mot GT/76 på schemat och det slutade med en smakstart – seger med 5–3.

Dramatiken infann sig dock i slutskedet av matchen. ESK hade en ledning med 5–2 men efter lite slarv i slutet kunde GT reducera. Närmre kom man dock inte.

– Skönt att vi lyckades hålla undan till en premiärvinst, säger lagets tränare Marcus Björklund.

Segern stärktes också i och med förutsättningarna som fanns i laget inför matchen och starten av densamma.

– Skador, sjukdomar och resor gjorde att vi endast kunde ställa 10 spelare på plan i matchen. Så första halvlek handlade mycket om att hålla ihop det försvarsmässigt och spara på krafterna.

Det lyckades man med. Trots att hemmalaget hade övertaget inledningsvis och gick upp i ledning med 2–0 de första 20 minuterna så stressade ESK aldrig upp sig. Man fick med sig en reducering in i paus, och när andra halvlek sedan drog igång fick man en pangstart.

Under de första tio minuterna kvitterade man först och gick dessutom upp i ledning. GT arbetade sig in i matchen, men starkt försvarsspel och effektiva avslut förde upp ESK i en än starkare ledning och till sist en seger.

Målen i ESk gjordes av Jonas Pürkner 2, Robert Skogevall 2 och Jonas Almert.

Härnäst väntar en match mot Sollentuna, som inlett serien med två raka segrar, på hemmaplan den 11 december.