Jesper Bärgård, 26, kom till moderklubben ESK Hockey inför den förra säsongen, efter att ha gjort några matcher med klubben redan 201/2018.

Nu står det klart att han lämnar för Vimmerby Hockey – laget som slog ut Enköping i Playoff den gångna säsongen.

– Det ska bli jättespännande och kul att komma till Vimmerby. Det var ju ett tag sedan jag var nere i den södra serien nu, men jag ser verkligen fram emot säsongen som kommer i Vimmerby, säger Jesper Bärgård till klubbens hemsida.

Bärgård har tidigare spelat i den södra Hockeyettan när han tillhörde Nybro.

Klubben är nöjd med vad som blir den elfte kontrakterade forwarden i klubben såhär långt.

– Jesper är en stor och kraftfull spelare som också utvecklat sitt offensiva spel under de senaste säsongerna. Han var en av spelarna som stack ut när vi mötte Enköping i playoff i våras. Han kommer också att bidra med pondus, ledarskap och rutin till truppen, säger sportchef Morgan Persson och fortsätter:

– Vi är väldigt nöjda att vi lyckats knyta upp honom.

Samtidigt som Bärgård väljer att lämna har man lyckats knyta till sig den 20-årige Marcus Collin som närmast kommer från spel med Boden.

Där blev det 21 matcher och tre poäng den gångna säsongen. Mer imponerande är dock hans 10 SHL-matcher med Luleå säsongen innan.

– Rapporterna vi fått om honom, bland annat från Luleå, känns riktigt bra och vi tror mycket på honom, säger ESK:s sportchef Christian Nordenberg.

– Han hade lite knappt med speltid i Boden, men de hade ett starkt lag ifjol. Vi hoppas mycket på Marcus.