Borta bäst – ESK vann andra raka

Stabilitet var vad som efterlystes och stabilitet var vad coach Johan Jonsson fick från sina mannar när man besegrade Vallentuna med 2–1. "En stor eloge till samtliga".

ESK Hockey tog sin andra raka bortaseger mot Vallentuna.

ESK Hockey tog sin andra raka bortaseger mot Vallentuna.

Foto: Robin Widing

Ishockey2019-10-09 22:07

Bortaplan verkar vara grejen för ESK Hockey just nu. Mot Vallentuna stod man för säsongens hittills starkaste insats när man fick med sig tre poäng hem till Enköping och tog den andra raka segern på bortaplan.

– Jätteskönt, är den första reaktionen från coach Johan Jonsson efter matchen.

–  Tycker vi gör en jättebra match, en gedigen laginsats där vi är noggranna och lyckas checkar fast dem. Vi har bra backcheck i egen zon. Ja, det var nog vår bästa match för säsongen. Jäkligt skönt att få med oss tre poäng i en tuff match.

Inför mötet var man inne på att det var 60 minuter stabil hockey som krävdes om man ville ha tre poäng med sig. Det var vad man fick, nästan till hundra procent.

– Det är ju så. Vi har chans varje match om vi spelar våra kort rätt. Den här gången var jäkligt noggranna över hela banan. Vi gick ner oss lite efter ledningsmålet, men vi hittade också tillbaka snabbt efter några byten. Nej, jag är jättenöjd över tre poäng såklart, men även över sättet vi tar dem på.

ESK tog ledningen i matchen och det var backen William Kaijser som slog till efter dryga elva minuter. Fem minuter in i andra perioden satte man även sitt matchvinnande andramål. Exekutor var slitvargen Adam Lidström.

Vallentuna reducerade i slutet av matchen, men ESK höll undan och tog därmed ett litet skutt i tabellen till plats 7.
Dessutom fick man positiva besked från målvakten Simon S:t Cyr som stod hela matchen efter att ha varit borta de senaste matcherna.

– Stor eloge till alla i matchen. Men Simon gjorde en bra match och det är kul för honom att han få göra det bra. Vi kommer behöva samtliga spelare framöver och det var dags för honom att känna på hetluften.

Det är tätt på given just nu för ESK. Redan på fredag är det dags för match igen. Då på hemmais mot Hudiksvall.

– Vi kommer att ha träning torsdag och förbereda oss på bästa sätt. Lite annorlunda träning blir det väl – vi kan ju inte blåsa på helt hundra som vi gjort annars.

Matchfakta

Vallentuna – ESK Hockey
Hockeyettan
Målen: 0-1 (11.23) William Kaijser, 0-2 (25.57) Adam Lidström, 1-2 (57.51) Niclas Ivarsson
Publik: 110

Karta: Vallentuna Ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!