Team Enköping har hittat formen

Efter en tung inledning har Team Enköping inlett något som liknar en resa uppåt. Hemma mot Sandviken tog man sin tredje raka seger. "Har hittat rätt formationer", säger Johan Brunnsberg.

Johan Brunnsberg och Team Enköping har hittat formen rejält.

Johan Brunnsberg och Team Enköping har hittat formen rejält.

Foto: Anders Hallman

Bowling2019-11-26 07:00

Först avverkade man Edsbyn på hemmaplan. Sen bar det av till Uppsala och även där fick man med sig segern hem. Väl hemma fortsatte man på inslagen väg och fixade en övertygande seger med 15–5 mot Sandviken.

– En väldigt bra match från vår sida. Vi fick en stabil inledning och sedan rullade det liksom på, konstaterar Team Enköpings Johan Brunnsberg.

Enköping tog ledningen med 5-0 i första serien och även om man sedan lät Sandviken närma sig poängmässigt i serierna var segern aldrig hotad.

Andra och tredje serien vanns med 3–2, innan man återigen vann mer klart med 4–1 i sista serien. Därmed fortsatte Team Enköping den starka svit man är inne i just nu.

– Riktigt skönt. Det var inte igår vi lyckades ta tre raka segrar.

Känns det som att ni liksom hittat rätt för att klättra uppåt?

– Jag tycker det. Vi har hittat rätt formationer och så – rätt spelare spelar med varandra och sådant tar alltid lite tid att hitta fram till. Men vi har hittat dit nu.

Hur långt kan det bära, tror du? Allsvenskan redan nästa år?

– Tror och hoppas att vi kan komma på de två främsta så vi är säkra att vara kvar i serien. Vi skulle absolut kunna gå upp, men vi är kanske inte redo för det – det är en stor skillnad mellan ettan och allsvenskan. Men vårt unga lag är bra och de blir bara bättre och bättre. Om ett par år så, avslutar Brunnsberg.

Karta: Enköpings Bowlinghall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!