Två omgångar in i serien ligger både Örsundsbro och Nordia på sex poäng och därmed full pott.

Fredagens derby blir därmed en tidig, om än viktig, seriefinal. För Nordia kommer den dock olägligt.

– Tyvärr har vi stort bortfall i truppen till den här matchen, vilket är synd. Men vi har några unga spelare som får kliva in och ta plats istället, säger Jimmy Ahlborg.

Artikelbild

| Göran Westerberg har lämnat den svarta Fanndressen bakom sig och flyttat till rödblått.

– Men derby är alltid kul och det ska bli roligt att möta Örsundbro. Tror det kan vara ett lag vi kommer slåss om seriesegern med.

Ni har full pott hittills – vad säger du om er inledning?

– Vi har ett ungt och duktigt lag, blandat med lite mer rutin. Vi har jobbat mycket med metoden och hur vi vill spela. Vi är inte framme än, men på god väg och sex poäng på två matcher är såklart bra och vad vi ville ha. Förhoppningsvis har vi nio poäng efter tre matcher snart, säger Ahlborg.

På andra sidan planen står ett Örsundbro IF med en del nya influenser i laget.

En del av dem kommer från Fanna BK och inte minst tränare Göran Westerberg.

– Ja, det har ju blivit så och vi har fått in några hemvändare från Fanna bland annat och det är kul, säger han.

Vad tror du om derbyt?

– Jättesvårt och jag har ingen koll på Nordia, det måste jag erkänna. Men på den här nivån blir det fokus på oss själva för på den här nivån vet man inte vilka trupper som de olika lagen får ihop till matcherna. Jag tror i alla fall inte det kommer bli några problem att motivera spelarna.

Örsundsbro är nykomlingar i sexan efter att ha tagit klivet upp från sjuan ifjol. Det avspeglas i en realistisk målbild för den här säsongen, men på sikt vill man högre.

– Vi är nya i serien, men på sikt vill vi gå uppåt i systemet. Det är inget vi ska stressa fram, så i år är målet att etablera oss i sexan. Sen får vi se – rullar resultaten in såhär kanske vi får skruva på det vad det lider.