Efter 5–5 mot IBK Uppsala Teknologer (spelar i division 1 i år) tidigare under försäsongen kan man minst sagt säga att storsatsande Lokomotiv Grillby startat säsongen förtroendeingivande.

När man mötte division 2-laget Sala Silverstaden kom ett nytt styrkebesked.

– Vi spelade riktigt bra. Vi hade två mål: att träna på det vi genomfört på våra träningar och att vinna. Vi lyckades med båda, säger ledaren Anders Iggström.

– Eller förresten, lägg till att ett mål var att ha kul också och det hade vi verkligen. Det såg nästan för bra ut stundtals.

På vilket sätt ser det så bra ut?

– Nej, men vi testar ett nytt spelsystem i år och har dessutom nya spelare i laget. Men det funkade väldigt bra med det mesta och de nya spelarna har redan hittat sin plats i laget. Med tanke på mängden träning vi har haft hittills så såg det nästan för bra ut.

Efter att lagen spelat lika i den första perioden så var det Loket som hade kommandot i de två avslutande. De vanns med siffrorna 4–2 och 2–0, vilket gav ett slutresultat på 7–3.

Lokets målskyttar blev Oskar Manninen 2, Simon Äng, Linus Sjöquist, Jonathan Hillerstig, Daniel Pärnebjörk och Jonas Davidsson.

Nämnvärt är också att Lokomotiv saknade en hel del spelare och spelade matchen med 10 utespelare.

– Det märktes inte utan spelarna orkade köra på riktigt bra. I tredje kändes det som att vi hade full kontroll och kunde spela ut ordentligt.

Ni möter Sala igen till helgen. Vad vill ni se då?

– Egentligen bara se att vi fortsätter göra det som vi tränat på och blir ännu bättre. Sen hoppas vi såklart kunna få se mer än tio man i uppställningen, minst en femma till hoppas vi kunna ha.