Byström och Vectra på tredjeplats

Sösongen avslutades med fina resultat för Gunilla Byström i Linköping.

Gunilla Byström och hästen Vectra fixade en tredjeplats på Grand Prix i Linköping.

Gunilla Byström och hästen Vectra fixade en tredjeplats på Grand Prix i Linköping.

Foto: Monique Zethraeus

Dressyr2019-10-28 15:00

Den nationella tävlingen i Linköping inleddes starkt av Gunilla Byström och hästen Vectra tävlandes för Enköpings ridklubb.

Ekipaget gjorde det bra i Grand Prix-tävlingen och kom på en tredje plats med resultatet 68.819 procent. Vann gjorde Tinne Vilhelmson Silfvén från Djursholms ridklubb. Glädjande för Enköping RK?

Jo, det var att även Louise Sättermann red bra med hästen Alex och placerade sig som femma med resultatet 66.486.

Under söndagen var det dags för de båda ekipagen att återigen äntra arenan då den avslutande küren skulle avgöras. Och återigen blev det en lyckad tävling för framför allt Byström och Vectra.

Åt segrande Minna Telde (77.642) och tvåan Johanna DueBoje (76.667) fanns det inget att göra åt, men Byström fixade ett fint resultat på 72.217 och tog ännu en tredjeplats. Två imponerande insatser alltså.

– Har varit väldigt bra. Känner att jag fått bra prestationer och bra svar från hästen som jag haft lite motgång med de senaste tävlingarna. Nu är vi tillbaka på banan igen. Vi hade riktigt bra harmoni och fick två bra ritter, sa Byström efter tävlingen.

Och bra resultat med dryga 72 procent?

– Kändes bra, absolut. Det är alltid roligt med så höga resultat.

Tävlingen innebar en slutpunkt på säsongen 2019 för Byström.

– Skulle egenligen till Danmark om två veckor, men istället blir det en ordentlig vilo- och träningsperiod framöver. Planerar nästa start i mitten av februari, så säsongen är över nu. Känns bra att få det så, blev en ljus avslutning och jag längtar till 2020 redan.

För Louise Sättermann slutade Küren med en femteplats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om