I helgen avgjordes Vikingapoolen i Gamla Uppsala, en tävling som för många spelare i Mellansverige är premiären på den nya säsongen.

Stratosspelarna Simon Ericsson och William Bergman visade direkt att träningsfliten under sommaren har gett resultat med varsin seger efter fint spel.

I Pojkar 15 var det stor Stratosdominans med dubbelseger genom Simon Eriksson och William Bergman.

Artikelbild

| Simon Ericsson segrade framför Willam Bergman, både från Stratos Enköping.

Den ett år äldre Simon var favorit och besegrade William med 3-0 i set, dock fick Simon slita hårt i de två sista seten som slutade 12-10 och 15-13 efter bra spel och stor dramatik.

Simon, som satsar hårt på pingisen, har nyligen flyttat till Köping för att gå nionde året i grundskolan och samtidigt kunna träna med stadens pingisgymnasium.

William Bergman spelade också mycket bra i Pojkar 14 och vann klassen utan att tappa något set i slutspelet.

Finalmotståndaren Oskar Sandegren, Tullinge, och Elias Färdig, Gefle, i semifinalen var utan chans mot den för dagen mycket bra spelande William.

I Herrar Elit gick Oscar Haeger och Simon Ericsson vidare till slutspelet. De delade till sist på niondeplatsen.

Även i Herrar 1 spelade Oscar och Simon bra med en femte respektive nionde plats.

I klassen Herrar 2 vann William Bergman sin pool i gruppspelet, men förlorade sedan första matchen i slutspelet. Det blev dock en stark nionde plats i premiären av H2 vilket bådar gott för framtiden.

Mikael Larsson på en fin tredjeplats i Herrar 4 efter en knapp förlust i semifinalen. Peter Örberg kom på femte plats.

Emil Tibblin spelade i Pojkar 10 och tog sig hela vägen till final i b-slutspelet, där Vidar Larsson, Bälinge, till sist vann en tuff femsetare med 12-10 i skiljeset.