Hemmalaget Kungsängen IF tog kommandot från start. Men det var ESK som gjorde matchens första mål. Carl Söderberg nickade in bollen på hörna. Sekvensen innan hade han samma läge efter en hörna slagen av Alexander Persson Njie, då stötte målvakten ut den. Men på den andra hörnan kunde han nicka in från första stolpen.

Slutminuterna i första halvlek kom att bli avgörande. Kungsängen kvitterade och tog ledning med 2-1.

– Matchen i sig var som vi misstänkte att den skulle vara, det blev tufft. Men det är misstag som fäller oss, det är inget snack om den saken, säger Martin Andersson, tränare i ESK och fortsätter:

Artikelbild

| Gustaf Persson, ESK räddade mycket och Kungsängen hade många lägen att göra mål som han stoppade.

­– Det är tre minuter kvar och vi poängterade hela tiden att det är lite tid kvar, gör inget dumt. Sen blir det som det blir. Förutsättningarna förändras där. Det vara några dyrbara minuter.

Det känns som matchen är svår överlag, Vi hade svårt och få in bollen på centralt rättvända spelare.

ESK försökte och försökte men lyckades inte. Det rasslade till i nätet bakom Kungsängens målvakt, efter förarbete av Victor Wernersson och Jonathan Böckert slog in bollen, men det dömdes bort för offside.

Matchen punkteras i slutminuterna när Kungsängen gör 3-1.

Förlusten innebär att serieledaren ESK har åtta poäng ner till tvåan Kungsängen, med fyra matcher kvar. Franke tappade mark när de förlorade hemma med 1-2 mot Vallentuna

­– 3-1 med mycket individuella misstag, det är inte godkänt från vår sida, säger Martin Andersson

Nästa match är derby på Enavallen mot Håbo FF.