1) Emma Skagerlind, Enköpings RK, rugby

Utan att vara rugbyorakel kan man konstatera att de svenska rugbydamerna gått från bakgården på bakgården till att bli respekterade i rugbyvärlden. En av de som i högsta grad varit med på den härliga resan är Emma Skagerlind. Bättre representant i världen för både rugbyn och Enköping har åtminstone jag svårt att hitta. Emma andas klass rakt igenom och är därmed väl värd all framgång.

2) Daniel Redén, trav

Artikelbild

| Inget spel. Är det nära till på Fanna IP.

Travtränare i världsklass. Ganska enkel, slagkraftig och riktig etikett på herr Redén. Redéns skötebarn Propulsion kammade hem bronset i Prix d` Amérique. Och det kommer mer från både häst och tränare. Antagligen redan under söndagen då han har tre hästar i Prix de France (och kör Call me Keeper själv).

3) Funktionärerna, Stora evenemang

De har hyllats tidigare men förtjänar det naturligtvis igen. Stratospoolen och Enecopia är två av de stora arrangemang som avgjorts med bravur den senaste tiden. Det är en ren ynnest att få se alla dessa funktionärer avsätta timme efter timme i ett väloljade kollektiv för att våra ungdomar ska få utöva det bästa som finns på jorden. Idrott. Ta åt er. Ni är så otroligt viktiga allihopa.

4) Christer Jones/Kaj Söder, Enköpings IBK, innebandy

Artikelbild

| Fullt fokus. William Bergman är an av alla ungdomar som fått chansen att spela tack vare alla fantastiska funktionärer.

Två taktiker ut i fingerspetsarna som med en lövtunn trupp och excellent försvarsspel återigen ser till att Enköping har ett rikslag inom innebandyn. Utan herrar Jones och Söder hade EIBK inte varit i division 1. Punkt. Den starka defensiv de präntat in i EIBK:s slitstarka trupp förtjänar betydligt mer beröm än den får till vardags.

5) Andreaz Persson, ESK, hockey

När ESK kallade tog naturligtvis "pensionerade" Andreaz sitt ansvar och ställde upp. Och även om ESK-spelet på slutet varit kanonbra räckte det inte till Play Off (säsong 2016/2017 i repris). Men här kommer en uppmaning till ESK: När matchen mot Forshaga på söndag eftermiddag är över tar ni av Andreaz Persson tröjan med nummer 81 och hissar upp den i taket. Sen kan ni ta ned den vid behov men upp ska den.

Inte ens nära

Snökaoset på Fanna IP

Kommunen körde en riktigt snygg skottfint. "Driver ni med oss", undrade klubbarna. "Mitt samvete är vitt", sa Lena Lantz på upplevelseförvaltningen. "Men det här är ju planlöst, snön faller och vi med den", menade klubbarna. "Snöbollar är också bollar och gräset är inte grönare på andra sidan, konstgräs ska naturligtvis bara användas på sommaren. Det hör man ju på ordet. Gräs, konstigare än så är det inte, det visste ni, suckade Lantz uppgivet. Att Jesper Bärgård i hockeyns patetiska övergångskarusell representerar sin tredje klubb på en dryg månad hamnar därmed i snöskugga denna gång (inget ont om varken Bärgård eller ESK ska verkligen poängteras). Och när värvar Surahammar sina 10-15 vårgubbar?