Aetos Kronos öppnade snabbt till spets men första varvet efter snabba 1.11 var en aning för fort.

Han blev lite väl pigg i ledningen men lugnade ner sig på mellanvarvet och han vann sedan lätt. En topphäst som kan allt, sade Örjan Kihlström.

"Jäkligt skönt"

Power och Bythebook samt Adrian Kolgjinis duo Ubiquarian Face och Upset Face blir tuffa utmanare. Samtliga vann varsitt uttagningslopp på ett bra sätt.

Power, som tränas av Robert Bergh, fick en lugn öppning till spets och vann sedan enkelt. Det fanns gott om krafter kvar efter ett slutvarv på strax under 1.12.

Det känns jäkligt skönt att ha kvalat in till kriteriefinalen. Power har alltid haft talangen men det är på tävlingsbanan som det avgörs. Han kändes helt perfekt och det blev ett bra lopp för honom, sade Bergh.

Ubiquarian Face och Bythebook vann båda från spets. Den förstnämnde var mycket imponerande när han travade 1.13,3/2 640 meter autostart.

Helt sjukt att han bara har vunnit ett lopp tidigare. Jag tror inte att det är tre hästar som stått pall för dom tryckare han fick i spets i kväll, sade Adrian Kolgjini som även kvalade in Upset Face efter ett imponerande lopp.

"Blir helt matt"

Upset Face kvalade in trots en galopp i starten och sedan tufft avancemang fram utvändigt om ledaren.

Vilken häst jag har i stallet, blir helt matt. Hästen har något alldeles extra. Underbart att ha två sådana bra hästar i finalen och jag har stort självförtroende inför finalen, sade Kolgjini.

I Oaks är det vidöppet. Daniel Redén ordnade en snygg tränartrippel med Alaska Kronos, Diana Zet och Award Kronos som kördes till seger av Örjan Kihlström. Tre bra ston i mycket fin form som jagar förstapriset på 1,4 miljoner kronor.

Vinnaren i Kriteriet får 2,8 miljoner kronor.