Kvalet ställs in - EHF:s säsong är över

Svenska handbollförbundet meddelade idag att allt kvalspel och spel i USM ställs in. Därmed har Enköpings HF spelat färdigt för säsongen.

Säsongen är över för Enköpings HF. Spelarna får gå på tidig semester efter att kvalspelet har ställts in.

Säsongen är över för Enköpings HF. Spelarna får gå på tidig semester efter att kvalspelet har ställts in.

Foto: Anders Hallman

Enköping2020-03-20 12:38

Svenska Handbollförbundet beslutade på fredagsförmiddagen att inga svenska mästare utses, samt att alla kvalstreck stryks i serietabellerna den här säsongen. Det innebär att alla seriesegrare flyttas upp och de som placerat sig för direktnedflyttning flyttas ned. Dessutom ställs även pågående USM in för den här säsongen. För Enköpings HF, som kvalificerat sig för kval till allsvenskan samt har två lag kvar i USM, innebär det att säsongen är slut. 
– Det kom inte som någon jättechock. Det var väl egentligen ganska väntat utifrån att alla andra sporter tagit samma beslut, säger Enköping HF:s ordförande Peter Wallin om beskedet. 
– Sportsligt är det tungt. Vi har haft ett bra år och på så sätt kommer det olyckligt. Men man måste sätta det i realitet till vad det är för något med tanke på det rådande läget. Sedan lider jag med spelarna som krigat hela säsongen och kvalificerat sig för kval uppåt och gått långt i USM. Det känns tungt oavsett hur det är i samhällsfrågan, säger han vidare. 
EHF slutade därmed trea i herrarnas division 1 norra. Nu får klubben blicka fram mot en ny säsong i ettan, och det finns en liten osäkerhet hur det kommer se ut då. 
– Föreningen har en stabil ekonomi. Men vi inte riktigt vad som händer till nästa säsong. Det här med coronaviruset slår omkull allt. Det finns många aspekter, bland annat då angående våra samarbetspartners och vilket stöd vi kan få nästa säsong. Där måste vi göra en riskanalys, säger Peter Wallin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!