ESK åker till Gotland i jakt på seger

På fredagskvällen spelar ESK borta mot Visby/Roma. "Det ska bli kul att åka till Visby och spela en bra match", säger ESK:s tränare Johan Jonsson.

ESK åker till Gotland för att möta Visby/Roma HK på fredagskvällen.

ESK åker till Gotland för att möta Visby/Roma HK på fredagskvällen.

Foto: Anders Forngren

Ishockey2019-10-18 07:00

För ungefär en vecka sedan spelade ESK hockey mot Hudiksvall. Sedan dess har de haft spelledigt och extra tid att lägga till träningar. På fredagen åker laget till Visby för nästa match i Hockeyettan.

– Det kommer att bli en match med högt tempo och tuffa bataljer. Visby är ett skickligt lag. Det gäller att vi är redo och gör vår grej. Då har vi absolut en chans, säger Johan Jonsson.

ESK har en matchtrend som blir bättre och bättre. Mot Hudiksvall gjorde laget det bra, även fast norrlänningarna fick åka hem med alla tre poäng. 

– Det gäller att vi fortsätter bygga vidare på det vi gör bra. Vi kommer att behöva vara mentalt förberedda och jobba väldigt noggrant. Det fokuserar vi mycket på, säger Jonsson.

Till resan mot Visby saknar ESK Marcus Johansson, som gjorde illa sig mot Hudiksvall, och Tim Lungberg-Kenttämaa vars kontrakt bröts under veckan.

– Annars är det samma manskap som senast. Det är ju alltid bra att ha ett komplett lag. Vi kanske skulle klara oss en eller två enstaka matcher med sargad trupp, men i längden behöver vi förstås alla tillgängliga.

Kommer ni åka hem från Gotland med alla tre poäng?

– Vi går ju alltid för seger. Det är ju därför vi håller på med det vi gör. Vi tar hela tiden steg åt rätt håll, även om det kanske behövs en månad till innan allt sitter som vi vill, säger Jonsson och upprepar:

– Men vi går alltid för vinst.

Matchdags

HockeyEttan Östra

Visby/Roma HK – ESK hockey

Visby Ishall, fredag 19:00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!