ESK Hockey nära poäng på Gotland

Topplaget Visby/Roma behöll alla poäng på Gotland efter att besegrat ESK med 5-3 i division 1 östra.

Det blev förlust för Dennis Näslund Nordqvist och hans ESK på Gotland.

Det blev förlust för Dennis Näslund Nordqvist och hans ESK på Gotland.

Foto: Anders Hallman

Ishockey2019-10-18 21:50

ESK Hockey fick vända hem från Gotland tomhänta. Detta trots en fin målsmässig inledning. Det var nämligen ESK:s Ludwig Ahlin som satte det enda målet i den första perioden. 

– Jag är riktigt nöjd med vår första period, vi hade snabba spelvändningar och strukturerat spel, sa ESK-coachen Johan Jonsson.

Men i inledningen av den andra perioden vände gotlänningarna på matchen. Redan efter 27 sekunder kom kvitteringen och Visby tog sedan ledningen innan ESK tog time out för att få ordning på styrkorna. Hemmalaget satte dock sin tredje pucken omgående. 

– Vi hade ingen rytm, skänkte bort enkla puckar. Vid vår time out pratade vi om att hitta grunderna igen. De tio minuterna i början på andra perioden skulle vi vilja spela om, sa Jonsson.

Ett numerärt överläge gav ESK möjlighet till komma tillbaka i matchen. Den här gången var det Glenn Guttelvik som hittade nätet. Därmed var ESK:s underläge bara ett mål inför slutperioden.

Visby satte dock 4–2 tidigt. Ett nytt power play skulle dock återigen ge ESK en biljett in i matchen. Nu var det Robin Nilsson som satte pucken bakom Visbykeepern. Men ESK skulle inte lyckas få in någon mer puck trots att man plockade ut Pontus Hagman (bäste ESK:are) på slutet.

– Vi hade ett jätteläge precis innan de kunde sätta 5–3, det gör att det känns extra surt, sa Jonsson och avslutade:

– Spelmässigt är jag nöjd med 50 minuter, men vi har för stora dippar i matcherna, det är för kostsamt.

ESK har därmed nio poäng upp till en plats i Allettan och seger på onsdag mot Strömsbro är ett måste om den drömmen ska leva vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!