1) ESK herr, fotboll

Martin Anderssons grabbar har drygt ena benet i division 2. Minst. Åtta poängs välförtjänt ledning i division 3 med fyra matcher kvar. ESK är helt enkelt hetare än på flera år. Nu ska bara laget säkra det allra sista steget. Det svåraste. Och visst blev det en mina borta mot Kungsängen senast. Men det kommer nya chanser att säkra det här. Nu ska de bara upp.

2) Kim Amb, Bålsta IK, friidrott

Artikelbild

| Kim Amb gjorde minicomeback. Och tog SM-guld.

Vårt stora spjutess hade redan lagt ned sin säsong (tyvärr inget ovanligt de senaste åren) på grund av den evigt krånglande axeln. Men som fågel Fenix tog sig Kim Amb till SM och visade att han trots alla problem är bäst i Sverige. Som vanligt. Tänk om Kim under en enda säsong fick vara skadefri. Vi är många som skulle vilja veta vad det skulle innebära.

3) Wallby DK, dragkamp

Det har väl i sanningens namn inte varit speciellt mycket drag kring Wallby den senaste tiden. Men de visade klass när det som bäst behövdes. Förstås. Tog hand om SM-guldet i 600 kg:s klassen. Imponerande.

4) Elsa Teverud, Islandshäst

Artikelbild

| Elsa Teverud kom hem med medaljer. Som vanligt.

Guld-Elsa är Grillbys stolthet och visade ånyo hög klass på ett internationellt mästerskap. Den här (pass-) gången kom hon hem med guld och brons i Nordiska Mästerskapen. Nu är allt fokus på nästa års VM. Hoppas ett större medaljskåp är inköpt.

5) ESK dam, fotboll

Visade svag form under våren, både spel- och resultatmässigt. Men när säsongen skulle avgöras fick laget ihop spelet och visade klass och moral. Har därmed i praktiken säkrat nytt kontrakt i ettan. Mycket starkt och välbehövligt.

Bubblare:

Enköpings softbolldamers finalplats, Mattias Åkerbergs insatser i Porsche Cup, Stora Coop tjejcup i hockey (äntligen!) och Lokomotiv Grillbys härliga innebandysatsning, dels på spelarsidan men framför allt på ledarsidan.

Inte ens nära

Krocken

Det viktigaste och hetaste fotbollsderbyt i EP-området på mången år och dag står på programmet. ESK kan få nästan hela kroppen i division 2 och Håbo behöver förtvivlat mycket en seger för att klara sig kvar i trean. ”Nya” hemvävda ESK Hockey har seriepremiär på hemmais. I ny serie dessutom. Helt enkelt den intressantaste premiären på flera år. Det här skapar intresse och borgar naturligtvis för fina publiksiffror på båda evenemangen. Om de inte avgjorts samtidigt vill säga...