– Oj, vilken lättnad!

Orden kommer från tränare Martin Andersson bara minuter efter slutsignalen som förkunnat att Enköpings SK besegrat FC Arlanda med hela 5–0.

– Jag vet inte om jag kan säga att det är någon glädje just nu, det är mest bara lättnad. Sedan är det otroligt starkt att vi går in och gör en av säsongens bästa matcher i det här läget.

Artikelbild

| Måljubel efter att man spräckt nollan redan i tredje minuten.

Det kan man minst sagt säga.

Det här var Enköpings match från start till mål. Eller i alla fall från den tredje minuten när Alexander Persson-Njie presenterade sig för första gången i matchen med sitt 1–0-mål.

– Skönt med ett tidigt mål, men jag vet egentligen inte om det spelade någon roll idag. Det kändes verkligen som att vi hade bestämt oss redan innan matchen, menar Andersson.

Men det skulle komma mer. Med drygt tio minuter kvar av halvlek nummer ett satte Jonathan Böckert 2–0.

Artikelbild

| Jonathan Böckert gjorde ett av målen i matchen.

– Jag tycker verkligen inte att det var något snack. Vi maxade igång direkt från början med bra press på dem.

Andra halvlek blev en transportsträcka mot segerjublet. I den 59 minuten satte Persson-Njie sitt andra mål för kvällen och tio minuter senare fullbordade han sitt hattrick.

Artikelbild

| Nya utmaningar väntar Enköpings SK efter seriesegern.

Joakim Pettersson satte sedan spiken i kistan med ett frisparksmål med fem minuter kvar.

– Man har varit skör ett tag nu, känt oro. Man vill verkligen inte skriva in sig i någon historiebok genom att vara med och tappa 11 poängs ledning. Det är väl också därför man känner en lättnad, att man inte behöver spela med kniven mot strupen i de sista omgångarna, säger Martin Andersson.

Artikelbild

| Willy Wickman firade med bubbel.

Det känns som att laget mognat från tidigare år. I alla fall om man jämför med fjolårets kvalspel.

– Det kvalet är bara att glömma. Det märktes att det knappt var någon vilja kvar då – det har varit något helt annat i år. Vi har haft en trupp som varit bred och som vi verkligen har kunnat vinna matcher med.

Artikelbild

| Platsen i division 2 är efterlängtad på många håll.

Efter matchen var det rejält firande inne på Midgårdsvallens konstgräs. Ett firande som med säkerhet sträcker sin in på småtimmarna.

– Jag tror en hel del spelare tagit ledigt från jobbet imorgon, skrattar Andersson.