Det var en tuff match som väntade ESK när man åkte till Borlänge för att möta Kvarnsveden. Efter en svag inledning lyckades man till slut vända och åka hem med en poäng.

– Vi är glada och nöjda med poängen, säger ESK-tränaren Martin Andersson.

Dock var kostnaden stor. Hela fyra ESK-spelare åkte på känningar och skador och man tvingades till flera byten.

– Det är lite surt i glädjen. Det är ändå fyra personer som försvinner från träningarna nästa vecka, vilket är tråkigt, säger Martin Andersson

En av spelarna som åkte på en rejäl skada var Carl Söderberg som efter en bra säsongshalva antagligen kommer vara borta under en längre period.

– Han hade det jobbigt med skador förra säsongen, men det såg bra ut i år. Och så åker han på något igen. Jag lider verkligen med den pojken, säger Martin Andersson.

Krysset var ändå enligt Martin Andersson välförtjänt.

– Vi spelade oss till poängen. Däremot bör vi kunna vinna den här matchen ifall vi öppnar på bättre sätt. När vi började med spelvändningar började allt hända.

Är det en del av matchplanen?

– Matchplan och matchplan, vi spelar som vi tränar. Men en stor del av träningen är spelvändningar. Därför är det också frustrerande när vi inte får dem att fungera, säger Andersson.

– Vi är nöjda med poängen, men vi började matchen för sent. Man kan inte hålla på och ge bort en halvlek. Vi får ta nya tag och slicka våra sår och så får vi se hur många vi blir på träningarna nästa vecka.