Det handlar om Almtuna IS forward Ludvig Wallin, som så sent som förra säsongen spelade 12 matcher för Enköping på lån.

Den här säsongen har han spelat 15 matcher i allsvenskan för AIS.

– Vi har lite osäkerheter i truppen, bland annat Douglas Alenbring. Dennis Näslund är tillbaka sen senast, men nu fick vi möjlighet att låna in Ludvig och så blir det om inget oväntat händer, berättar coach Robert Kimby.

Artikelbild

| Ludvig Wallin lånas in från Almtuna till matchen mot Vallentuna.

Vallentuna står alltså för motståndet och om man ska se till det första mötet lagen emellan väntar en tight match. ESK vann då med 2–1 på hemmaplan efter en vänding i andra perioden.

– Ska bli kul. Vi har haft relativt lång mellan matcherna den senaste tiden och det ska bli skönt med mer regelbundenhet i matchandet nu.

– Vallentuna var bra senast och vi hade marginalerna med oss den gången. En sak vi måste lösa är deras press. Sen måste vi hitta ett bättre spel med puck än vad vi hade i helgens match.

Då lyckades Enköping till sist besegra Hanviken med 2–1 i overtime.

– Det var en svår match och vi låg feltajmade i många situationer. Det gjorde att vi fick jobba mycket en och en i onödan. Nu krigade vi till oss extrapoängen och det var riktigt starkt. Det kan bli viktigt i slutändan.

En av matchvinnarna mot Hanviken var målvakten Pontus Hagman som bidrog med flera avgörande räddningar.

Mot Vallentuna får dock Simon S:t Cyr chansen.

– Pontus var riktigt bra senast och tar kliv hela tiden. Men det var ett tag sedan Simon stod för oss nu och han är en såpass viktig spelare för oss att vi vill ha honom igång. Men Pontus har gjort det bra och verkligen förtjänat fler chanser – kanske redan matchen på onsdag. Den här gången blir det dock Simon eftersom vi vill ha honom i fas också.