Det blev en ytterst märklig match.

Enköping hade ledningen med 1–3 när fem minuter återstod, utan att på något sätt ha imponerat mot Täby.

– I ärlighetens namn ska man väl säga att det var lite av ett rån sett till spelet. Täby var ju värda mer, sa Martin Andersson efter matchen.

Och Täby fick alltså mer. Mycket mer.

Efter 85 minuter kom reduceringen. Två minuter senare hade kvitteringen bökats in i mål efter en hörna och med en minut kvar hade man tagit ledningen.

– Visst, det syntes att vi blev lite bräckliga när de satte reduceringen, men det är ju helt enkelt för dåligt att tappa. Men det här är Täby – de äter upp dig om de känner att de har vittring. Det är ett lag som passar oss otroligt illa.

Täby tog ledningen i matchen, men ESK såg till att vända innan paus. Andreas "Tosse" Larsson dunkade upp ett skott i krysset från distans och med halvlekens sista spark satte Jonathan Böckert ledningsmålet.

– Sett till tidigare möten oss emellan så visste vi på något sätt att det inte var över med målskyttet där i paus, sa Andersson.

Böckert satte också 1–3 i andra.

– Sen att det skulle bli såhär, nej det är ju för dåligt av oss. Vi tappade ytorna på bortre stolpen flera gånger.

När ESK tvingades jaga efter en kvittering i slutet fanns inte krafterna, utan istället satte Täby 5–3 med några sekunder kvar.

– Kanske bytte vi lite för mycket idag så att det skapades en oro. Det är ju inte på något sätt inhopparnas fel att det blev såhär, det menar jag inte. Men det blev lite oroligt och det får ju vi ta på oss på kanten.