Tyresö ishall har en liten och tajt rink. Hemmalaget spelar också efter sina förutsättningar - och det höll på att sänka ESK Hockey i premiären. ESK inledde dock matchen bra och nye backen John Petersson bombade in säsongens första mål till ledning med 1-0 innan första periodvilan med ett hårt skott från blålinjen.

Men sedan var ESK illa ute. Tyresö/Hanviken gjorde tre mål i mittperioden, och hade gått fram till ledning med 3-1 inför den tredje perioden. Men ESK vände med tre raka mål i tredje perioden och var sånär på väg att ta tre poäng. Men hemmalaget ville annat och kvitterade med dryga minuten kvar. I spel fem mot fyra.

Tungt för ESK förstås. Förlängningen blev sedan mållös - och det krävdes straffar för att sära lagen åt.

Efter förlängningsstraffar kunde ESK till slut avgöra genom Zebastian Bodini Schmitt - och ESK tog med sig två poäng hem till Enköping.

– Första och tredje perioden är jag nöjd med, vi ägde mycket puck och skapade mycket lägen. Men den andra perioden var inte bra från vår sida, det är den sämsta perioden vi spelat så här långt. Vi pratade om i periodvilan om att fortsätta på den inslagna vägen, men vi tappade tydligen bort det på vägen ut. Sedan är det starkt av oss att komma igen i tredje perioden, vi lyfter upp oss själva där och det är bra gjort. Som matchen utvecklade sig så är jag nöjd med två poäng, säger ESK-coachen Johan Jonsson.

ESK-målen i matchen: 0-1 (15.19) John Petersson (Niklas Rigelius/Zebastian Bodini Schmitt), 3-2 (41.53) Glenn Guttelvik (Adam Lidström/Ludvig Ahlin), 3-3 (54.24) William Kaijser (Daniel Andersson/William Svärd), 3-4 (55.37) Marcus Collin (Ludvig Wallin/Hampus Wallin), 4-5 Bodini Schmitt (avgörande straff).