Fanna får lägga champagnen på kylning

Fanna BK kunde ha säkrat seriesegern. Men efter en mängd missade målchanser får firandet vänta efter förlust 0--1 mot Västerås.

Nära. Men än är inte seriesegern helt klar för Fanna.

Fotboll2019-09-14 18:54

Vi ska först säga, att trots förlusten så talar allt för att Fanna ändå vinner serien och kliver upp i division två. För samtidigt som Fanna blev nollat i Västerås, så förlorade även Österåker bortamatchen mot Vallentuna med 0-1. Därmed leder Fanna fortsatt tabellen, sex poäng före Österåker och har 14 plusmål till godo på Stockholmslaget med två omgångar kvar att spela.
– Ett mål hade räckt i dag, så hade vi varit helt klara. Det känns helt sjukt. Det är andra matchen på säsongen som vi går mållösa. Det känns fruktansvärt retligt, vi är så mycket bättre i spelet över hela planen, säger Fanna-tränaren Alexander Alan efter matchen på Apalby IP i Västerås.
Och chanser för Fanna - det saknades definitivt inte. Det blev mer eller mindre en kavalkad i missade målchanser.
– Vi hur många lägen som helst, men bollen vill inte in. Killarna försökte in i det sista, men det ville sig inte, säger Alexander Alan, klart besviken över resultatet.
Efter en lite avvaktande inledning så skapade Fanna minst tre riktigt bra lägen i första halvlek. Först hade Mike Honorato ett friläge, där han bara skulle lägga in bollen. Han sköt den typ två centimeter utanför ena stolpen.
Kort därpå hade Honorato och Haris Bajramovic en dubbelchans att ge Fanna ledningen. Men deras skott blockades av hemmamålvakten Sebastian Selin i förstaläget, och av en hemmaförvarare i det andra läget.
Fanna fortsatte att trycka på i andra halvlek. Men helt ologiskt sett till spelet så stack Västerås upp och gjorde mål på en kontring i den 52:a minuten när Fanna tappat bollen på mittplan. Ett mål som till slut blev det enda i matchen.
Det hjälpte inte att Fanna skickade upp i princip alla spelare de hade i anfallet i slutet. Bland annat spelade mittbacken Markus Hammartång forward sista 15 minuterna - och precis i slutskedet gick även målvakten Joakim Lindau upp och såg till att alla planens spelare var i Västerås straffområde.
Men närmare än en boll på mållinjen kom man inte. Fanna får nu en ny chans att säkra seriesegern nästa vecka då man möter Värtan på bortaplan. Klarar man inte det så finns en chans till hemma mot Syrianska i sista omgången.
– Det kommer bli tufft. Värtan går hur bra som helst just nu, men vi går för full pott, det är inget snack om det. Vi vill inte vinna på målskillnad, det ser snyggare ut att vinna matcherna, säger Alexander Alan.