– Mycket som var positivt och vi kunde ta den här förlusten på rätt sätt, säger lagets tränare Henrik Norell.

Ja, för det blev en förlust mot Kungsängen med 2–0, även om själva resultatet inte var det primära i den här matchen som om något kan ses som en tjuvstart på försäsongsmatcherna.

– Vi hade med lite testspelare och även våra nya spelare så vi testade en hel del. Vi körde även med en ny taktik och ett nytt spelsystem, 3-4-1-2.

Artikelbild

| Herrarna tappade sin ledning i andra halvlek.

Taktiken föll inte helt väl ut under den första halvleken. Kungsängen skapade mest när det kom till chanser, medan Fanna mest kom upp genom kontringar.

1–0 kom tio minuter från halvtidsvilan.

– Vi fick inte riktigt till det med uppställningen och hur vi ville spela. Men vi bytte tillbaka till vårt klassiska 4-4-2 i den andra och då blev det bättre.

Fanna tog då över matchen och skapade klart flest chanser. Man förtjänade en kvittering under inledningen, men den uteblev.

Istället fastställde Kungsängen slutresultatet 2–0 i andra halvlek på en omställning, mitt under FBK:s press.

– Med tanke på förutsättningarna – att det var första matchen och att vi bara tränat i en månad – så stod vi för en bra match. Försvarsmässigt gjorde vi det väldigt bra och stabilt matchen igenom, där vår nya målvakt Evelina Westin gjorde väldigt bra ifrån sig. Sen fanns det mycket att ta med sig även offensivt, framför allt i första halvlek.

Även Fannas har matchat. När man mötte Täby FK på bortaplan slutade det med förlustt, 2–1, efter att Fanna haft ledningen i paus.

Herrarna, precis som damerna, hade en hel del nya spelare på planen.