Den 38:e Enecopia Cup flöt som vanligt på perfekt ur ett arrangörsmässigt perspektiv och den innehöll även fler lokala lag än normalt.

Hela fem lag kom till start.

Förutom ESK:s finalplats i P-14 (som ni kan läsa om i annan artikel) var det ESK:s P-16 lag som tog sig längst i turneringen.

Artikelbild

| Klämd. Fannas Zakaria Abdigadir Abukar på väg igenom.

– Jag är grymt stolt över killarna insats, vi har gjort många bra saker som vi kan ta med oss, sa ESK:s belåtne tränare Henrik Norrström.

ESK vann visserligen bara en gruppmatch men kom trea i gruppen med två kryss i bagaget.

I kvartsfinalen blev det ett derby. Fanna, som så långt imponerat mer och bara förlorat mot slutsegrarna från Årsta stod för motståndet.

Men väl där drog ESK det längsta strået via 4–3 efter bland annat två mål av Rocco Di Grazia. Det betydde semifinal mot Årsta.

Artikelbild

| Tufft. Fannas Abed Ebrahim mot Väsby.

En match som förlorades med 0–3.

– Inte mycket att säga om, vi mötte ett bättre lag helt enkelt, sa Norrström och fortsatte:

Artikelbild

| Dubbelroll. Duktiga målvakten Ronja Andersson lämnade sin målbur och agerade domare.

– Vi orkade inte mobilisera den kraft som behövdes men vi jobbar med spelarutveckling och det har vi verkligen sett den här helgen.

I P-14 gick alltså ESK till final men även Fanna och Södra Trögd var inblandade i några härliga matcher. Inget av de båda lagen tog sig dock till slutspelet trots att spelet blev bättre ju längre turneringen led.

Artikelbild

| Semifinal. ESK och Årsta möttes i P-16.

De möttes faktiskt i en placeringsmatch där Fanna kunde gå vinnande ur striden med 3–0 efter att Kalle Ekström, Oliver Wizel och Nelton Beckeld nätat för Fanna.

Fotnot: Fler bilder på lokala lag och prisutdelningar finns på eposten.se