Efter ett bra gruppspel gick ESK vidare till A-semifinal i Stora Coop Cup U18. Där fick de möta Hässelby-Kälvesta HC. ESK tog tag i taktpinnen från start och imponerade med fartfylld ishockey. ESK vann med 4-0.

Betydligt tuffare motstånd väntade i finalen, där Sollentuna stod för motståndet. ESK fick en tung start, underläge 0-2 efter 04.21. Efter första perioden var det underläge 0-3. En uppförsbacke ESK inte orkade hämta upp. När slutsignalen ljöd var ställningen 0-6.

– Det var en väldig tung förlust, vi orkade inte hela vägen och dom var lite mer heta än oss. Vi skapar våra chanser men dom tryckte dit sina chanser, säger Anton Virtanen, assisterande tränare i ESK och fortsätter:

Artikelbild

| Jakob Sivander och Edvin Fröman i semifinalen.

– Det var en väldigt tung start, vi lyckades aldrig jobba oss ur därifrån. Det var absolut det tuffaste laget vi mött den här turneringen. Synd att vi inte räckte till.

Hur summerar du cupen?

– En förlust och en oavgjort och tre vinster. Det måste jag säga är klart godkänt, men som sagt det är en träningscup. Vi spelade på mycket folk hela tiden och lät alla spela. Vi kommer må gott av det här. Det är bra för serien sen.

Vad är det främsta ni tar med er från turneringen?

Artikelbild

| Kevin Lindqvist, Kenny Guttelvik och William Laurin.

– Det är farten vi har, det är det som vi ska jobba vidare på. Sen finns det delar med puck och utan puck som vi måste jobba mer på.

Vad behöver ni finslipa på till premiären?

Artikelbild

| Edvin Fröman, ESK fälls i finalen.

– Framförallt spel i egen zon. Våra spelvändningar kan bli lite bättre och lite mer smartness. Det är lite för mycket misstag,

Någon spelare du vill plussa?

Artikelbild

| Kenny Guttelvik, ESK:s duktiga målvakt med blick för puck.

– Målvakten Kenny Guttelvik, han stod varje match och gjort det riktigt bra, i semifinalen var det hans förtjänst att vi tog oss till finalen.

– Vårt mål var att vinna, nu räckte vi inte hela vägen dit. Final är inte fy skam, säger Virtanen.