Förstärkt Stratos siktar på toppen

Mittenlag ifjol – topplag i år? Stratos Enköping BTK har samlat ihop ett både bredare och spetsigare lag inför årets bordtennissäsong.

Stratos Enköping är redo för en ny säsong. Laget består av Alfred Ström, Simon Ericsson, Oscar Haeger, William Bergman och Mikael Malmberg Lundh. Saknas på bilden gör Filip Karlsson och Joakim Dahlgren

Stratos Enköping är redo för en ny säsong. Laget består av Alfred Ström, Simon Ericsson, Oscar Haeger, William Bergman och Mikael Malmberg Lundh. Saknas på bilden gör Filip Karlsson och Joakim Dahlgren

Foto: Stratos Enköping

Bordtennis2019-10-10 13:30

Efter en säsong med mycket upp och ner i prestationerna slutade Stratos Enköping på en fjärdeplats under fjolårssäsongen i division 2.

När en ny säsong nu står för dörren, med premiär under lördagen, är det ett pånyttfött lag som ska ta sig an utmaningen. Dessutom med en förstärkning i truppen som kommer att tillföra mycket.

– Det känns riktigt bra inför premiären och säsongen. Vi har en bredare trupp än under förra året då vi till och med fick ställa upp med ett tremannalag i ett sammandrag. Det ska vi inte behöva i år, utan vi kommer till och med kunna rulla runt på flera spelare i och med att vi fått in lite nytt, berättar lagets kapten Oscar Haeger.

Två namn finns på listan över nya spelare. Mikael Malmberg Lundh, som haft uppehåll under ett par säsonger efter spel med Stockholmslaget Ängby, finns med i truppen. Det som kanske smäller högst är emellertid Filip Karlsson som vänder tillbaka hem efter en säsong i Superettan med Köping.

– Sett till vad han har presterat och kan prestera så är det såklart en rejäl förstärkning. Allt kan ju dock inte hänga på honom, utan det gäller ju att även vi andra steppar upp. Men såklart är vi glada över att han är tillbaka i laget, säger Haeger.

– Sen är Mikael också en duktig spelare som flyttat hit till Enköping och som bestämt sig för att ta upp bordtennisen igen. Han håller bra klass.

Trots att man missade målet om att komma topp 3 den förra säsongen är man ändå nöja med var man slutade i serien. Till i år har man dock lite högre ambitioner, även om det är en blygsam lagkapten som berättar om målsättningen.

– Bredden vi har i laget är som jag sa mycket bättre och det gynnar oss såklart. Samtidigt vet jag att de nya lagen i serien har förstärkt sina trupper, så det kommer kunna bli en otroligt jämn serie – alla kan slå alla. Man kan hamna i toppen, men kanske lika gärna slåss i botten. Vi går för det första, säger Haeger.

I premiäromgången väntar först Back BTK innan man tar sig an Järfälla i helgens andra match.

– Det känns, i alla fall på förhand, som två lag som kanske kan komma att få det svårt och som vi ska kunna slå.

Matchdags

Div 2 herrar NSS
Back BTK – Stratos Enköping BTK
Stratos Enköping BTK – Järfälla BTF B
Arrangör: Vassunda, lördag 12 oktober

Stratos Enköping 2019
Alfred Ström, Simon Ericsson, Oscar Haeger, William Bergman, Mikael Malmberg Lundh, Filip Eriksson och Joakim Dahlgren.

Filip Karlsson utgör lagets nyckelspelare efter att ha vänt tillbaka från Superettan och Köping.
Filip Karlsson utgör lagets nyckelspelare efter att ha vänt tillbaka från Superettan och Köping.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!