Assistkungen klar för nytt år

Fanna BK har knutit till sig förra säsongens kanske viktigaste spelare. Brasilianske Leonardo Scienza kommer att följa med klubben upp i division 2.

Leonardo Scienza är klar för ytterligare ett år i Fanna BK.

Leonardo Scienza är klar för ytterligare ett år i Fanna BK.

Foto: Anders Hallman

Fotboll2019-11-15 12:00

Tidigare i veckan skrev vi om att Fanna BK inlett truppbygget med att förlänga med Bruno Dal Monte och Adrian Alan.

Nu har man fyllt på truppen med ytterligare fyra namn och det är inte vilka namn som helst. Det handlar om Leonardo Scienza, Micael Tuhkanen, Niklas Haeger och framtidsmannen Andreas Johansson.

Ut sticker förlängningen med brasilianaren Leonardo Scienza, som under seriesegersäsongen stod för 10 mål och drygt 20 assist för klubben.

– Det är en väldigt bra känsla –  alla känner mig nu och jag har fått många vänner här. Känns bra att spela en andra säsong i klubben som gav mig den första möjligheten här i Europa, säger Scienza i en intervju på Fannas hemsida.

Han är dessutom inte blygsam när det gäller vad publiken kommer kunna förvänta sig den kommande säsongen.

– Publiken kan förvänta sig de bästa sakerna i år. Vi kommer att arbeta mycket hårt för att få en framgångsrik säsong. Vi har en kvalificerad trupp och vi strävar efter att gå upp till division 1.

Sportchef Benjamin Tanovic om Tuhkanen och Scienza:

– Det här är två bra grabbar som skulle kunna spela mycket högre upp seriesystemet när de än önskar och det gör mig glad att de valt stanna kvar och se hur långt det här kan gå.

Niklas Haeger hade en bra säsong som försvarare i Fanna under fjolåret och bidrog stort till lagets stabila defensiv under 19 matcher. Andreas Johansson startade en match i A-laget och gjorde åtta inhopp. Han var dock en av U-lagets bästa spelare.

Detsamma gäller Micael Tuhkanen.
Detsamma gäller Micael Tuhkanen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!