From: "Roligaste matchen hittills"

På söndag ska det avgöras. Då kan Sofia From, tidigare i Fanna BK, spela sig till en allsvensk plats tillsammans med IK Uppsala. "Pressen ligger på dem", säger hon inför matchen.

IK Uppsalas Sofia From går karriärens kanske viktigaste match till mötes.

IK Uppsalas Sofia From går karriärens kanske viktigaste match till mötes.

Foto: Tobias Bengtsson

Fotboll2019-10-24 16:36

Allt ska avgöras. Antingen blir det Hammarby, eller så blir det IK Uppsala som tar klivet upp i allsvenskan nästa säsong. De båda lagen ställs mot varandra i en direkt avgörande match, där Uppsala är laget som måste vinna för att ha en chans.

Med i hetluften finns ESK:s tidigare forward Beata Olsson och Fanna BK:s tidigare backklippa Sofia From.

– Ska bli otroligt roligt, men samtidigt är det en tuff match. Men de har trots allt all press på sig, säger From om Hammarby.

– Vi ska bara försöka gå in och göra vårt bästa för att vinna matchen.

Trots att pressen är på dem måste det väl finnas lite nerver, eller?

– Jo, det gör det ju, men det är positiva nerver. Vi har pratat om det hela veckan efter att resultaten gick med oss förra omgången och vi fick den här chansen, så det känns bra tycker jag.

Hammarby ligger alltså tvåa i tabellen, två poäng före IK Uppsala. Tre poäng är vad som ska till för att det ska bli uppflyttning.

– Hammarby är ett starkt lag och har mycket som vi måste se upp med. Full fokus kommer krävas, att vi håller ihop defensivt och följer vår gameplan.

Hur rankar du den här matchen i din karriär?

– Det är absolut den roligaste matchen som jag varit med i hittills. Samtidigt var inte vårt mål att gå upp i år, utan kanske nästa, så det är mycket en bonus att vi är i den här situationen. Men klart är att det är den roligaste matchen såhär långt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!