"Han har byggt upp en identitet"

Martin Andersson har alltså lämnat tränaransvaret i ESK. Klubbens ordförande Pelle Johansson ger sin syn på Anderssons betydelse. "Han har ju byggt upp truppens identitet", säger han.

Enköpings SK går nu i väntans tider efter att Martin Andersson lämnat tränaransvaret.

Enköpings SK går nu i väntans tider efter att Martin Andersson lämnat tränaransvaret.

Foto: Robin Widing

Fotboll2019-11-01 17:15

Martin Andersson har haft sju säsonger i Enköpings SK som tränare. Sju år som innefattat både toppar och dalar. Men han har haft stor betydelse för föreningen, enligt klubbens ordförande Pelle Johansson.

– Klubben är otroligt nöjd med Martins arbete och han bromsade ju faktiskt in föreningens fall när vi kom ner i fyran och sedan dess har han varit med och vänt uppåt igen, slåas Johansson fast.

– Vi supernöjda med hans professionalism under träning och allt runt omkring. Kulturen han infört med mängden träning och nivån på träningarna – han har ju fått truppen att förstå vad som krävs och så har det inte alltid varit i klubben. Martin har gjort fotboll blir en livsstil för killarna och det är den stora delen som vi snackat om otroligt mycket. Där har Martin gjort ett fantastiskt jobb, tillsammans med andra i klubben. Killarna i laget har ju gaft Martin hela sin seniorverksamhet och deras fotbollsidentitet har ju Martin varit med och byggt upp. 

Vad som väntar Andersson härnäst är i nuläget oklart. Men Johansson hoppas på att det blir en fortsättning som tränare.

– Vi vet om Martins kvalitéer och vi är nyfikna på vad som blir hans nästa steg. Bra tränare växer inte på träd, så vi hoppas han kan gå vidare och sprida sina kunskaper och sin erfarenhet från sju år i klubben, med både det positiva och negativa som varit under åren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!