Han lämnar ESK för Fanna BK

Fanna BK fortsätter att bygga sin trupp. Den här gången är det ett nyförvärv man presterat i form av Enköpings SK:s back Joakim Pettersson.

Joakim Pettersson, till vänster, är klar för spel med serie- och lokalkonkurrenten Fanna BK.

Joakim Pettersson, till vänster, är klar för spel med serie- och lokalkonkurrenten Fanna BK.

Foto: Robin Widing

Fotboll2019-11-27 13:30

Fanna har inte legat på latsidan under hösten och har redan presenterat flera spelare till kommande säsong. Nu har man gjort klart med sitt första nyförvärv på spelarsidan och det handlar om en bekant spelare för många med koll på den lokala fotbollen.

Enköpings SK:s försvarare Joakim Pettersson, 23, har valt att ta klivet över från grönt till svart.

– Jag har väl känt under en längre tid att miljöombyte vore bra för mig och min utveckling. Jag ville nog egentligen ha en ny vardag på något sätt, säger Pettersson när vi når honom.

– När Fanna nu tog klivet upp i samma serie innebär ju ett byte heller inte att man behöver gå ner i serierna.

Pettersson är starkt förknippad med ESK och har spenderat sin juniortid och sina första seniorår i klubben. Under flera säsonger har han också varit en startspelare i backlinjen.

Hur ser du på övergången rädd att den uppfattas som kontroversiell?

– Klart att det kanske kan sticka i ögonen på den del, men jag hoppas verkligen inte det. Det är inget val jag gjort för att vara elak och ESK är fortfarande en väldigt bra klubb och har ett bra lag. Jag gjorde valet utefter mitt eget beslut och vad jag tror blir bäst för mig.

Förra säsongen blev lite tyngre för Pettersson 14 matcher varav 12 från start. En skada spökade.

–  Jag fick en skada i ljumsken, så under hösten blev det bara drygt en match, så det var en tung säsong personligen. Känner av skadan lite fortfarande, men det ska inte vara några problem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!